Tips bij het Kopen van Koffiebonen

Voor veel mensen is koffie hun favoriete drankje, en sommige kunnen geen dag zonder een of meerdere bakjes koffie. De smaaksensatie van jou koffie kan afhangen van bepaalde keuzes die je maakt, een van die keuzes die bepalend is voor de kwaliteit van de koffie is welke koffiemachine je gebruikt. Een ander belangrijke keuze is welke koffiebonen je gebruikt, en daar wil ik in dit onderwerp verder over uitweiden. Tegenwoordig zijn vooral de espresso koffiebonen erg populair, maar er zijn mega veel verschillende soorten koffiebonen die je kunt proberen. Wil je de juiste keuze maken bij het kopen van geschikte koffiebonen neem dan de volgende tips in overweging:

Tip 1 – Er zijn verschillende soorten koffiebonen, maar ze komen allemaal van een Arabica of een Robusta plant. De Arabica koffiebonen hebben een wat zoetere en zachtere smaak met af en toe een accent wat lijkt op suiker, fruit of bessen. De zuurgraad is hoger, waardoor de koffie een heerlijke wijnachtige afdronk heeft.

De Robusta koffiebonen zijn veel sterker en donkerder van smaak, met graanaccent en een notenachtige nasmaak. Ze bevatten vaak twee keer zoveek cafeïne dan arabica bonen, en zijn meestal van mindere kwaliteit in vergelijking met Arabica koffiebonen. Maar probeer ze gewoon allebei en kijk zelf welke je beter vind smaken!

Tip 2 – De oorsprong waar de plant heeft gegroeid is erg belangrijk bij het zoeken naar de beste koffiebonen. Ieder land heeft zo zijn eigen bodem eigenschappen waardoor de koffiebonen een eigen karakteristieke smaak krijgen. Brazilië is de grootste exporteur, maar koffie uit Colombia word door de meeste commerciële bedrijven gebruikt. Maar de koffiebonen uit Kenia zijn het meest bekend en staan wereldwijd bekend om hun hoge kwaliteit!

Tip 3 – Om de beste koffie te drinken, kies dan voor vers gemalen koffiebonen, wees er wel zeker van dat de koffiebonen geroosterd zijn, zodat de smaak niet verloren is gegaan. Vers gemalen koffiebonen verliezen ook al snel hun identieke smaak, wanneer je verse koffiebonen gaat kopen vraag dan aan de verkoper wanneer de bonen zijn gemalen. De gemalen koffiebonen van twee of meer dagen oud hebben al veel smaak verloren.

Tip 4 –Er zijn veel technieken om koffiebonen te roosteren, maar elke techniek heeft zo zijn eigen smaak. Je kunt vaak kiezen tussen Italiaans geroosterde koffiebonen of Frans geroosterde koffiebonen. Probeer ze beide uit, om erachter te komen met welke koffiebonen jij de beste koffie maakt.

Tip 5 – De wijze waarop jij de koffie het lekkerst vind smaken is een persoonlijke keuze, daarom moet je nooit blindelings uitgaan van de koffiebonen die bekenden aanraden. Wat anderen lekker vinden, kan voor jou weer heel anders smaken. Vetrouw op je eigen smaakpapillen bij het testen van verschillende koffie. Koop geregeld een soort koffiebonen die je nooit eerder hebt geprobeerd, je zult merken dat je meerdere smaken lekker zult vinden. Zo krijg je vanzelf een aantal koffiebonen die jij lekker vind smaken voor de stemming waarin je verkeerd.

Als je koffiebonen hebt gevonden die je lekker vind smaken, zou je op internet kunnen zoeken waar je deze grootschalig kunt inkopen. Door in grote hoeveelheden in te kopen kun vaak korting krijgen op de bestelling.

css.php
Koffie Basis
Logo
Enable registration in settings - general