Tassimo Ontkalken

Tassimo Ontkalken

Iedereen die een Tassimo machine heeft moet deze om de zoveel tijd ontkalken. Door de aanwezigheid van kalk in het leidingwater, ontwikkelt er tijdens het koffie bereiden kalkvorming op de binnenwanden van de onderdelen van uw Tassimo machine, je proeft dat de koffie van slechtere kwaliteit word en andere bijzaken zijn gewoonlijk dat de koffie minder warm bedient word.

In het bijzonder in de gebieden van Nederland daar waar er hard water door de leidingbuizen vloeit, dient u regelmatiger het Tassimo toetsel ontkalken, afhankelijk van de water hardheid kan dat varieren van eenmaal per kalendermaand tot eens per 3 maanden. Kalkvorming ontwikkelt door een te grote dosis calcium en magnesium dat in het water zit, en wanneer dit met mekaar mengt vormt er kalk. Hoe vaak men de Bosch Tassimo dient te ontkalken is dus voor eenieder anders afhankelijk van de bodemgesteldheid in het waterwingebied in jou gebied.

Welk ontkalkingsmiddel toepassen?

Voor de levensduur van het koffieapparaat is het aangeraden om een ontkalkingsset te bestellen expliciet voor tassimo toestellen, dit ontkalkingsmiddel is afgesteld op een ideale zuurgraad en zijn geproduceerd en uitvoerig getest in coöperatie met producenten.

Met regelmaat horen we van personen dat ze ontkalken door water aan te mengen met azijn. We raden dit altijd af! Azijn is een te bijtend middel en niet goed voor de componenten van de tassimo machine, azijn tast ook de smaakbeleving en de garantie van de machine aan. Het is aangeraden om in plaats daarvan gebruik te maken van ontkalkingsmiddel. Deze zijn verkrijgbaar in vloeibaar middel en tabletten.

Er zijn veel vertrouwde merken Ontkalkers zoals Durgol, Saeco en CLR. Meestal is er voor jou koffieapparaat ook een individuele ontkalkingsset gefabriceerd. De structuur van bestanddelen zal niet aanzienlijk veel varieren van algemene Tassimo ontkalkingsmiddelen.

Tassimo Ontkalken in 8 stappen

Hoe vindingrijk de artikelen van Tassimo zijn, laat zich nog het meeste gelden bij de service en het schoonmaken. Daardoor kan elk persoon met gemak zijn persoonlijke toetsel ontkalken. Door met regelmaat de machine te ontkalken houd je de kwaliteit van de koffie op een hoog gehalte.

De ontkalkingsinstructies als hier beschreven gaan het toetsel zorgvuldig schoonmaken. We spoelen het toestel nog uitgebreider als vermeld door Bosch Tassimo, onze expertise heeft namelijk aangetoond dat er conform de gebruiksaanwijzing van Tassimo nog overtollige kalkrestanten en troebel overblijven in het toestel.

Eerst zorg je ervoor dat het toestel uitgeschakeld is. Laat het toestel eerst in zijn geheel afkoelen alvorens je gaat ontkalken. Ontkalken met een warme machine kan riskant zijn en ervoor zorgen dat het ontkalken niet secuur gebeurd.

Stap 1:

Eigenlijk is de Tassimo ontkalken is een automatisch proces waarbij je slechts even wat voorbereidingen moet treffen om dit in goede banen te leiden. Zet het apparaat aan, en wacht geduldig tot de lampjes continu gaan branden. Dit betekent dat de machine volledig is opgewarmd.

Tassimo ontkalken stap 2:

Plaats een kom of beker onder de koffie uitvoer kraan van het Tassimo apparaat van minimaal 500 milliliter inhoud om het ontkalkingsmiddel op te vangen.

Wanneer je geen gebruik maakt van ontkalkingstabletten, maak dan de juiste hoeveelheid ontkalkingsoplossing aan zoals staat beschreven op de verpakking van het ontkalkingsmiddel. Plaats het waterreservoir met ontkalkingsmiddel terug.

Stap 3:

Pak de Tassimo service Т Disc uit zijn opslagplaats (aan de achterkant , bij het waterreservoir) en plaats deze met de barcode naar beneden in de T Disc houder van uw apparaat. Zorg dat de T disc houder goed gesloten is.

Tassimo ontkalken stap 4:

Wanneer alle voorbereidingen zijn getroffen is het tijd om te ontkalken. Dit doe je door de start/stop knop 5 seconden in te houden, waarna het ontkalken kan gaan beginnen.

Het ontkalkingsmiddel word met hoge druk door de machine gepompt, waardoor kalkrestanten losgeweekt worden. Het gehele proces duurt circa 20 minuten. Het ontkalkingsmiddel in de opvangbak zal de nodige zichtbare kalkresten bevatten. Gooi het spoelwater weg.

Stap 5:

Nu het ontkalken is gelukt, moet de kop van de machine worden gespoeld. Hiervoor dien je het waterreservoir van binnen schoon en  droog te maken. Vul het reservoir met kraanwater tot zijn maximum en plaats het opnieuw op de machine. Plaats ook weer de beker of kom onder de uitvoer dat dient als opvangbak. Door de groene knop in te drukken begint het apparaat met spoelen.

Open en sluit de T disc houder met de gele service T Disc nog in het apparaat. Druk dan op de groene start/stop knop om het spoelproces te starten en wacht tot deze automatisch word uitgevoerd.

Stap 6:

Uit de praktijk blijkt dat veel kalkrestanten pas goed loskomen door naderhand grondig te spoelen. Vanuit Bosch Tassimo word dan ook aangeraden Stap 5 “het spoelen van de brouwkop” 4x uit te voeren.

Stap 7:

Je hebt zojuist je Tassimo machine ontkalkt en grondig gespoeld. Verwijder het waterreservoir en plaats de service T-disc terug op zijn plek. Vul het waterreservoir opnieuw en je kunt weer een periode genieten van verrukkelijke Tassimo koffie smaken.

Inwoners van gebieden met hard water zullen vaker de melding krijgen dat ze moeten ontkalken, probeer minimaal 4x per jaar uw apparaat te ontkalken zodat het water goed door de leidingen kan blijven stromen, en de smaakbeleving van hoge kwaliteit blijft.

Tassimo spoelen na ontkalken

De Tassimo ontkalken kan helaas zorgen voor een bittere vieze nasmaak dit zijn achtergebleven kalkrestanten die loskomen na het ontkalkingsproces. Om van de kalkresten af te komen, maak je eerst het reservoir goed schoon en vul deze opnieuw met leidingwater en laat deze vervolgens volledig door de machine spoelen. Je zult zien dat er nog steeds veel troebel van kalkrestanten losgeweekt worden. Meestal spoelen wij de machine 3 tot 4 keer extra met elke keer schoon water, om volledig van alle kalkrestanten af te komen.

Zet een kopje koffie

Wanneer je klaar bent met het schoonmaken en doorspoelen van de Tassimo machine, ben je vrijwel klaar met het ontkalken. Als allerlaatste stap dien je nog een verse Tassimo te maken, op deze methode worden alle componenten opnieuw omgespoeld en gereinigd van de finale kalk resten. Gooi dit bakje koffie daarna weg, en u bent gereed met het ontkalken.

Zet daarna nog een bakje koffie, maar vervolgens voor jezelf! En geniet van de hernieuwde smaak!

css.php
Koffie Basis
Logo
Enable registration in settings - general