Verschillen Nespresso Cups en Tassimo Cups

Tegenwoordig zijn Nespresso Cups en Tassimo T-discs erg populair, het koffie maken met deze koffie cups is tegenwoordig de meest gebruikte manier waarop de mensen koffie zetten, de ouderwetse machines zijn merendeels vervangen voor de nieuwe Nespresso apparaten omdat je op een schonere en makkelijkere manier in een handomdraai lekkere koffie kunt voor serveren. De espresso koffiemachines werken met capsules waarin een afgemeten hoeveelheid koffiebonen zit verwerkt je plaatst deze in de machine. Vervolgens doorspiest de machine de capsule zodat er onder hoge druk heet water door de capsule kan worden gedrukt, waardoor de koffiebonen volledig tot hun recht komen in een lekkere nespresso! Je kunt elke capsule overigens maar één keer gebruiken.

Er zijn veel koffieapparaten met capsule systemen op de markt, en het nadeel is dat ze allemaal hun eigen unieke capsules gebruiken van allemaal een ander formaat. Sommige luxere koffiemachines kunnen soms wel overweg met meerdere cupjes systemen. De Magimix Nespresso M100 koffie machine bijvoorbeeld is misschien wel een hele goede nespresso machine maar je kunt er alleen nespresso cupjes in gebruiken.

Je kunt de dolce gusto of tassimo cups en natuurlijk de nespresso cupjes zowel online als in de winkels kopen. Dit artikel heb ik daarom samengesteld voor mensen die een koffie apparaat willen kopen voor thuis. Voor thuis kiezen mensen vaak uit de volgende apparaten:

Nespresso Machine en de Nespresso Cups

De Nespresso cupjes worden gemaakt van samengeperst aluminium folie, waarbij de bovenkant en de zijkant gemaakt is uit meerdere laagjes folie voor de stevigheid. De nespresso koffiemachines doorboren de bovenkant van de capsule waardoor water onder hoge druk van de bovenkant naar de onderkant van de nespresso cup word geperst, waardoor de onderkant waar het folie dunner is zal breken in de machine. Vervolgens stroomt de heerlijke koffie in u mok!

Tassimo cups T-discs

De capsules van Tassimo zijn anders, deze hebben in de cappuccino tdiscs bijvoorbeeld melk zitten. De capsules van Tassimo heten T-discs en hebben een barcode op het label geprint. De Tassimo machines lezen de barcode en berekenen dan exact met hoeveel water en op welke temperatuur elk drankje specifiek bereid moet worden. Al met al neemt een bakje koffie zetten afhankelijk van het type koffie zo’n 30 tot 60 seconden in beslag. De Tdiscs die melk bevatten gebruiken houdbare melk in vloeibare vorm en geen melkpoeder.

Koffiepads Systeem

Voordat de nespresso hype kwam dronken de meeste mensen nog met koffiepads. Voor wie ze niet kent de koffiepads zijn filterzakjes gevuld met koffiebonen, die plaats je in de houder van het koffieapparaat. En hier stroomt ook heet water langs de koffiefilter zakjes, maar onder veel lagere druk dan de nieuwere systemen doen. De meest bekende apparaten zijn de Senseo machines van Philips en Douwe Egberts.

css.php
Koffie Basis
Logo
Enable registration in settings - general