Senseo Vacuum Gezogen

Erg vervelend wanneer de senseo vacuum gezogen is. Je krijgt hierdoor namelijk de pad houder van de senseo niet meer open op een normale manier. Wanneer er zich een senseo pad in de cuphouder bevind en deze is gesloten, dan kan er druk op komen te staan doordat de filter in het midden van de pad houder word geblokkeerd. Vaak zit er koffieprut wat het filter blokkeert zelfs een kleine korrel kan al genoeg zijn.

De enige manier om deze te openen is door de druk weg te nemen. Normaal gesproken word de druk minder als je hem even laat staan, hoelang dat duurt hangt af van de hoeveelheid druk die op de senseo pad houder staat, wanneer je een vrij nieuwe machine hebt zal het langer duren. Dat de senseo vacuum gezogen word klopt dus niet, in tegenstelling er komt juist druk op te staan.

Senseo Vacuum Gezogen Oplossingen

Dat de senseo vacuum gezogen word kun je op verschillende manieren verhelpen. Wanneer al deze tips niet werken kun je het beste een techneut er naar laten kijken, of hem ter reparatie aanbieden bij de fabrikant. Maar de meeste problemen met senseo vacuum gezogen of juist opbouwing van druk, kunnen op een simpele manier verholpen worden, door de machine op een koude plaats neer te zetten.

 1. Wanneer het buiten koud is probeer het apparaat een tijdje buiten te zetten. Druk neemt af door kou.
 2. In de zomer kun je ook het apparaat een periode in de koelkast zetten. (De vriezer is niet geschikt en kan componenten beschadigen)

Helpt dit allemaal niet? Dan zit er niet anders op dan de senseo machine open te schroeven. Wat je nodig hebt is een schroevendraaier en een tie wrap. De senseo vacuum gezogen kun je oplossen door:

 1. Haal de stekker uit het stopcontact
 2. Verwijder het waterreservoir van de senseo en schroef het achterpaneel los, forceer niets wat niet los wilt komen, want je kunt makkelijk dingen beschadigen.
 3. Verwijder het overlooppijpje aan de bovenkant zodat je wat meer werkruimte hebt, nu je de achterkant open hebt.
 4. Je ziet nu een kleine metalen boiler die word gebruikt voor het opwarmen van het water, als de boiler nog warm is laat het dan voldoende afkoelen zodat je jezelf niet kan verwonden.
 5. Het buisje naar de uitvoer is nu ook zichtbaar wat direct naar de pad houder gaat, knijp hier zachtjes in en je zult voelen dat er veel druk op staat. Knip vervolgens de tie wrap kapot wat het buisje aan de boiler verbind, wees wel voorzichtig want je mag absoluut niet in het buisje knippen.
 6. Verwijder het buisje om de druk weg te nemen, wanneer het buisje word verwijderd zal er ook een kleine hoeveelheid water vrij komen, zorg voor een tissue bij de hand.
 7. Gefeliciteerd de pad houder gaat weer open!
 8. Plaats het pijpje opnieuw zoals hij zat bij de boiler met een nieuwe tie wrap. En knip het overtollige weg.
 9. Plaats eerst het overlooppijpje terug, voordat je de achterkant opnieuw dicht schroeft.

Nu je geen last meer hebt van druk of dat de pad houder van senseo vacuum gezogen word. Moet je de pad houder goed schoonmaken en controleer hierbij vooral of de gaatjes in het midden van de pad houder niet worden geblokkeerd, anders gebeurd hetzelfde nogmaals.

css.php
Koffie Basis
Logo
Enable registration in settings - general