Senseo Sarista Review

Dit is de uitgebreidde Senseo Sarista Review. Ben je op zoek naar de Senseo Sarista en wil je alles weten over dit apparaat, dan is dit artikel voor jou. Deze bekende koffiebonen machine voor thuis van Philips is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit. Naast het kleurverschil zijn er ook nog andere verschillen je krijgt bij het zwarte model ook een koffiekan en je kunt op het apparaat de sterkte van de koffie instellen.

Senseo Sarista Review

Met één druk op de knop zet je eenvoudig één of twee kopjes, of zelfs een hele kan verse koffie. Het unieke zetsysteem van de Senseo Sarista creëert elke keer weer een voortreffelijke smaak, waarbij de volle aroma’s van de koffiebonen bewaard blijven.

Wat erg handig is, zijn de hersluitbare bean funnels van de Senseo Sarista. Zo kun je koffiebonen vers bewaren zonder dat de smaak verloren gaat bij een volgend gebruik. Bijkomend voordeel is dat je kan afwisselen tussen verschillende blends en zo voor iedereen zijn favoriete koffie kunt bereiden met één machine.

senseo saristaBij het schrijven van de Senseo Sarista review waren we zeer onder de indruk van het robuuste design van dit apparaat. Het lijkt een zeer solide constructie die zeker wel tegen een stootje kan. Het is wel een apparaat met middelgrote afmetingen waardoor het aannemelijk meer ruimte inneemt dan een ouderwetse Senseo apparaat.

Zodra je de Senseo Sarista aanzet zal na het opwarmen van de componenten, de machine eerst zichzelf door spoelen. Het spoelwater word opgevangen in het lekbakje, en daar zit een minpunt van deze machine. Bij normaal gebruik zal de lekbak van de machine snel vol zitten door telkens te moeten spoelen wanneer je hem aanzet. (Tip: Zet een klein kopje of bakje dichtbij de machine en gebruik deze om het spoelwater op te vangen, wat je rechtstreeks in de gootsteen gooit, zo hoef je niet telkens de lekbak te legen.)

Na elke zetbeurt reinigt de Senseo Sarista de maalschijven die de koffiebonen malen, zodat je na elk kop koffie een andere blend kunt bereiden, zonder dat er nog koffiebonen resten aan de schijven blijven kleven, die de smaak beïnvloeden.

Senseo Sarista Ontkalken

Een Senseo Sarista heeft meer onderhoud nodig dan een ouderwetse Philips Senseo met koffiepads. Zo moet je de machine periodiek ontkalken, door het verwarmen van water ontstaat kalkvorming, waardoor de koffie uiteindelijk bitter gaat smaken en leidingen verstopt raken. Lees onze handleiding over de Senseo Sarista Ontkalken. Ontkalken moet afhankelijk van de hardheid van het water in u regio, gemiddeld zo’n één keer per kwartaal.

Senseo Sarista Onderhoud en Reinigen

De Senseo Sarista onderhoud bestaat naast het ontkalken ook uit het reinigen van deze machine. Wie de machine regelmatig schoonmaakt zal de levensduur van dit apparaat aanzienlijk vergroten, daarnaast zorg je er ook voor dat de koffie zal blijven smaken zoals de eerste keer.

Het mechanische gedeelte van de Senseo Sarista is gemakkelijk te reinigen als volgt:

 • Verwijder eerst het bakje met het maalgruis (koekjes)
 • Hierna kun je gemakkelijk het zijpaneel van de machine openen
 • Het (grijze) mechanische is nu goed zichtbaar. Er zit een hendeltje met daarop de tekst “RELEASE” duw deze voorzichtig naar achteren en het mechanische kun je dan eenvoudig verwijderen

Het reinigen van het mechanische van de Senseo Sarista spoel je af met koud of lauw warm. Gebruik nooit zeep of ander reinigingsmiddel omdat er essentiële olie en ander smeersel op de bewegende onderdelen van dit mechanische zitten, die ervoor zorgen dat alles soepel blijft werken en niet gaat slijten.senseo sarista reinigen

Senseo Sarista Voordelen

 • Heerlijke koffie, wel afhankelijk van de koffiebonen die je gebruikt.
 • Zet gemakkelijk één, twee kopjes koffie of zelfs een hele koffiekan.
 • Verwisselen van de beanfunnel is gemakkelijk zodat je kunt afwisselen van smaken.
 • Hersluitbare beanfunnels.
 • Symbolen op de machine zijn zeer duidelijk.
 • Isoleerkan doet uitstekend zijn werk.
 • Gemakkelijk in onderhoud en reinigen

Senseo Sarista Nadelen

 • Vrij prijzig
 • Lekbak zit snel vol door het spoelen bij inschakelen. Ook onhandig om te legen zonder te knoeien.
 • Bonenmaler is vrij luidruchtig.
 • De afmetingen van de Senseo Sarista zijn vrij groot voor kleine keukens.
 • De machine maalt de bonen per één kopje koffie. Dus wanneer je een hele koffiekan kiest, zet hij eigenlijk zes kopjes koffie achterelkaar.
 • Er komt vrij veel damp aan de rechterkant van de machine tijdens het koffie zetten

Een Senseo Sarista kopen staat garant voor veel koffie genot. Wij raden deze machine aan als je van heerlijke Senseo koffie houd met vers gemalen koffiebonen, maar dan moet je wel de kleine minpunten van dit apparaat voor lief nemen. Wij zijn zeer te spreken over dit apparaat.

Wat vonden gebruikers van de Senseo Sarista?

Het merendeel van de gebruikers moesten in het begin wennen aan het geluid dat de Senseo Sarista produceert, maar zijn stuk voor stuk tevreden over de heerlijke smaak aan de koffie. En de app voor op je smartphone word ook zeer positief ontvangen. Koffiebonen zijn niet duur in verhouding met andere soorten koffie. Toch hebben sommige gebruikers al vrij snel na aanschaf uiteenlopende mankementen aan dit apparaat gehad, welke gelukkig wel vaak onder de garantie vallen.

css.php
Koffie Basis
Logo
Enable registration in settings - general