Senseo Sarista Ontkalken

De senseo sarista ontkalken is een klusje wat je regelmatig moet herhalen en je gemakkelijk zelf kunt doen. De sarista ontkalken zorgt ervoor dat de koffie lekker blijft smaken en vergroot tevens de levensduur van de senseo machine. Door kalkaanslag in de leidingen kan water niet met de juiste druk door de machine worden geduwd. Waardoor je een slap bakje koffie zet met een te lage temperatuur.

Om ervoor te zorgen dat de senseo heerlijk blijft smaken raden we aan om de Senseo Sarista minstens elk kwartaal te ontkalken, en wanneer je in een gebied woont met hard water is één keer per maand de senseo sarista ontkalken zelfs het advies.

De senseo sarista ontkalken neemt in zijn totaal ongeveer 45 minuten in beslag en is gemakkelijk zelf uit te voeren. Als alternatief op duur ontkalkingsmiddel kan je de senseo sarista ontkalken met azijn of citroensap.

Senseo Sarista Ontkalken

De senseo sarista ontkalken gebeurd in twee stappen, eerst zal de machine worden gespoeld met het ontkalkingsmiddel en wanneer dit voltooid is zal de machine twee keer naspoelen met water om afvalresten weg te voeren. In zijn totaliteit ben je zo’n 45 minuten bezig. Belangrijk is wel dat je het hele proces afmaakt. Wanneer je moet ontkalken is verschillend, en afhankelijk van de hardheid van het water in u regio. Zoals hierboven genoemd is 1x per kwartaal genoeg bij zacht water, maar bij hard water kan 1x per maand zelfs nodig zijn. Wanneer de machine het zelf aangeeft met het lampje “CALC CLEAN” moet je sowieso de senseo sarista ontkalken.

HowTo: Senseo Sarista Ontkalken

In de volgende stappen leggen we uit hoe je zelf eenvoudig jou senseo sarista kunt ontkalken.

  1. Allereerst zet je de machine aan. Wanneer deze klaar is voor gebruik druk je allebei de knoppen tegelijk in voor zo’n 3 tot 5 seconde. Als je het goed hebt gedaan gaat het lampje “CALC CLEAN” knipperen.
  2. Haal vervolgens het waterreservoir uit de machine en vul deze met de aanbevolen hoeveelheid Senseo Sarista ontkalkingsmiddel. De rest van het reservoir vul je met kraanwater tot het streepje met maximum.
  3. Zorg dat je een schaaltje of een bakje hebt wat groot genoeg is om het hele waterreservoir op te vangen, en haal daarna het koffielekbakje van de machine zodat je genoeg ruimte hebt om het bakje te kunnen plaatsen onder de uitvoer.
  4. Daarna druk je nogmaals kort beide knoppen tegelijk in en als het goed is gaan dan beide lampjes knipperen, vervolgens zal de senseo sarista beginnen met ontkalken.
  5. Als het hele waterreservoir door de machine is gespoeld gaat het status lampje uit en het “CALC CLEAN” ledje gaat snel knipperen. Dan is het ontkalken voltooid en moet je de machine nog spoelen om afvalresten af te voeren en deze niet tussen je vers gemaakte koffie belanden.
  6. Maak het waterreservoir grondig schoon, zodat er geen resten van het ontkalkingsmiddel achter kunnen blijven. Vervolgens vul je deze weer tot het maximum punt met kraanwater en plaats je deze terug op de machine.
  7. Maar het schaaltje of bakje met afvalwater met ontkalkingsmiddel leeg en plaats deze opnieuw onder de uitvoer zodat weer het hele waterreservoir van de senseo sarista in dit bakje past.
  8. Druk beide knoppen weer tegelijk in en het spoelen zal starten. Wacht weer tot het hele reservoir door de senseo machine is gespoeld en leeg weer het afvalwater en vul het waterreservoir nogmaals met kraanwater want je moet nogmaals spoelen.
  9. Druk weer beide knoppen tegelijk in en de tweede spoelbeurt zal starten.
  10. Wanneer de laatste spoelbeurt is geëindigd zal de machine zichzelf uitschakelen en is het complete stappenplan van een senseo sarista ontkalken doorlopen.

Senseo Sarista Schoonmaken

Het is goed om de machine ook even grondig schoon te maken wanneer je hem gaat ontkalken. Dit voorkomt problemen die kunnen ontstaan doordat vuil tussen contactpunten gaat zitten zoals bij het koffieopvangbakje.

css.php
Koffie Basis
Logo
Enable registration in settings - general