Reinigen en Ontkalken

Koffie is een delicaat product, de samenstelling van koffie luistert erg nauw om tot een goede smaakverhouding te komen. Om deze heerlijke smaak te behouden, dien je regelmatig de koffiemachine te reinigen en ontkalken op de manier zoals de fabrikant dat heeft voorgeschreven.

Fabrikanten verwachten van de consumenten dat hun machine periodiek word gereinigd en ontkalkt. In het merendeel van de gebruiksaanwijzingen of garantiebepalingen staat zelfs beschreven dat de garantie kan komen te vervallen bij nalatig onderhoud.

Niet alle koffieapparaten beschikken over sensoren die aangeven wanneer het tijd is om te reinigen of te ontkalken, daarom zijn er verschillende factoren die van invloed zijn op de frequentie van het ontkalken namelijk:

  • Wat is de waterhardheid in de regio? Gemeenten met hard water hebben meer kalk in het leidingwater, waardoor je vaker moet ontkalken dan gemiddeld. (Waterkaart NL)
  • Word het koffieapparaat regelmatig gebruikt? Bij regelmatig gebruik zal er eerder kalkvorming ontstaan in de leidingen van het apparaat door het opwarmen van water.
  • Word het apparaat op een juiste manier ontkalkt? Alternatieve ontkalkingsmiddelen kunnen niet het gewenste effect hebben, bij ontkalkingsmiddelen aanbevolen door de fabrikant is de zuurgraad afgesteld op de machine, vaak worden deze ontkalkers in samenspraak met de fabrikant ontwikkeld.

Reinigen en Ontkalken Instructies

Omdat niet elke koffiemachine gebruik maakt van dezelfde ontkalkingsmiddelen en methodes vind je bij ons van elk merk, verschillende instructie pagina’s zodat je precies weet hoe je jou machine moet reinigen en ontkalken. Klik hieronder op het type koffie apparaat dat je wilt ontkalken en reinigen:

Nespresso Ontkalken

Senseo Ontkalken

Dolce Gusto Ontkalken

Tassimo Ontkalken

css.php
Koffie Basis
Logo
Enable registration in settings - general