Onderhoud van Nespresso Apparaten

Ondanks dat de nespresso apparaten zo zijn ontworpen dat ze maar weinig onderhoud nodig hebben. Is het toch verstandig om geregeld klein onderhoud te plegen aan de nespresso machine. Met deze snelle simpele manieren kun je gemakkelijk de machine schoon houden en kan je optimaal blijven genieten van koffie op zijn best.

Dagelijks Onderhoud voor Nespresso Apparaten

Elke morgen als je de machine aan doet is het verstandig om de machine eerst door te spoelen. Dit doe je door een Lungo (groot kopje) koffie te zetten, zonder dat je er een capsule in doet, dit doorspoelen houd de machine schoon en voorkomt dat de koffie bitter gaat smaken. Wie meer dan 4 kopjes per dag drinkt doet er verstandig aan om de nespresso machine tussendoor nogmaals door te spoelen. Maar ook het water reservoir kun je het beste elke dag opnieuw vullen met vers water, deze tips zorgen ervoor dat je kunt blijven genieten van heerlijke nespresso koffie.

De nespresso machine kun je het beste bewaren in een ruimte die niet al te warm of extreem koud word. Je kunt hem dus beter niet direct naast de koelkast of de oven plaatsen. Koffie is nou eenmaal erg gevoelig voor temperatuurwisselingen, grote temperatuurveranderingen kunnen de smaak en kwaliteit van de koffie beïnvloeden.

Als je ook een melkopschuimer hebt, dan is het erg belangrijk om deze regelmatig goed schoon te maken. Melk gaat klonteren en daardoor kun je verstoppingen krijgen in de melkopschuimer, tevens zijn dit broedplaatsen voor bacteriën om zich te nestelen. Gelukkig hebben de meeste nespresso apparaten met melkopschuimer wel een zelfreinigende functie die je na elke kopje koffie kunt gebruiken, gebruik de zelfreiniging vrijwel direct na elk gebruik om de meeste resten en bacteriën weg te spoelen. Toch moet je nog regelmatig de melkopschuimer goed van binnen en buiten reinigen om hem echt geheel schoon te krijgen.

Schoonmaken van de Nespresso machine

Let erop dat je frequent de capsule reservoir leegt waarin de gebruikte nespresso cupjes worden gedeponeerd. Wie veel koffie drinkt kan deze het beste elke dag eventjes leegmaken, de achtergebleven koffieprut gemengd met water van de capsules kan een smerig goedje worden wat vies gaat ruiken, als je het niet regelmatig schoonmaakt. Maar door het regelmatig leeg halen van het opvangbakje zorg je er tevens voor dat er geen capsules vast komen te zitten zodra hij vol is.

Het beste kun je de nespresso machine reinigen met warm water. De vieze plekken en melkrestanten kun je het beste verwijderen met een klein beetje vaatwasmiddel. Zorg er echter wel voor dat er geen water in komt of op de elektronische onderdelen van de koffiemachine, hierdoor kan de machine kapot gaan of erger nog, dan kan er kortsluiting ontstaan. Het beste kun je de nespresso machine onderdelen demonteren van het apparaat voor je deze gaat schoonmaken.

De Nespresso Ontkalken

Alle koffieapparaten krijgen last van calcium en kalkvorming op interne onderdelen van het apparaat waar het water langs stroomt. De calcium en kalkvorming kan ervoor zorgen dat de koffie een bittere smaak krijgt en dat de temperatuur lager is dan eigenlijk hoort bij een espresso koffie. De nespresso ontkalken is onderhoud aan de machine wat minimaal eens in de 6 maanden moet plaatsvinden, bij voorkeur zelfs vaker!

Niet alleen de koffie smaakt beter wanneer je regelmatig de nespresso machine ontkalkt, ook is het goed voor de levensduur van het apparaat!

Het ontkalken van nespresso machine is vrij simpel, en vrijwel iedereen kan dit onderhoud zelf plegen aan zijn of haar machine. Kort samengevat moet je een zakje of tablet van de ontkalkingsset toevoegen aan het water reservoir en daarna ga je de machine grondig doorspoelen in de hoop dat alle kalk en calciumvorming los komt van de wanden. Meer over de nespresso ontkalken vind je op onze website.

Nespresso Club Service

Een van de redenen waarom Nespresso zo groot is geworden in de koffie branche komt mede door hun sublieme klantenservice. Bij Nespresso word je als klant nog als koning behandeld! Nespresso heeft in veel landen service punten, waar je als geregistreerde gebruiker van de Nespresso club gebruik van kunt maken. Je kunt in contact komen met de klantenservice over elk onderwerp of het nou gaat om de nespresso ontkalken, of het apparaat schoonmaken. Maar ook voor ander advies en problemen krijg je deskundig advies van getrainde nespresso club medewerkers.

css.php
Koffie Basis
Logo
Enable registration in settings - general