Nespresso Ontkalken met Azijn?

Allereerst moet ik zeggen dat de nespresso ontkalken met andere middelen dan daadwerkelijke ontkalkingssetjes die speciaal zijn ontworpen om het nespresso appraat te ontkalken word ten strengste afgeraden. Volgens de fabrikanten krijg je het beste resultaat als je hun eigen middelen gebruikt.

Toch zijn er veel mensen die zich afvragen of ze hun nespresso ook niet kunnen ontkalken met azijn of ander schoonmaakmiddel of afwasmiddel. Voornamelijk omdat de originele ontkalkingsset zo verschrikkelijk duur is. Het is daarom ook geen wonder dat fabrikanten aanraden hun eigen ontkalkingsmiddel te gebruiken.

Toch zijn er ook goedkopere oplossingen zo kun je de nespresso ontkalken met azijn, dit doe je door een verhouding van twee derde azijn te mengen met één derde koken water. Het nadeel van ontkalken met azijn is dat het niet meteen alle kalkresten zal kunnen losweken, door het ontkalkingsproces meerdere malen te herhalen ben je er zeker van dat je het meeste wel hebt verwijderd. Een ander nadeel van het nespresso apparaat met azijn ontkalken is dat je er een vieze nasmaak van kunt krijgen. Voor een ieder die zich toch waagt aan het ontkalken met azijn, kan er het beste voor zorgen dat het apparaat grondig meerdere malen is doorgespoeld na het ontkalken, om de bittere nasmaak en azijnkoffie te voorkomen.

Kalk en Garantie

Kalk bouwt zich langzaam op en blijft kleven aan de binnenwanden van de leidingen, om verstoppingen te voorkomen moet je dus regelmatig de nespresso ontkalken (de leidingen reinigen). Wanneer uw apparaat defect raakt waarbij de hoofdoorzaak ligt bij de verkalkte leidingen door slecht onderhoud dan kan het tevens zo zijn dat de fabrikant besluit geen garantie verstrekt.

Maar ook bij het gebruik van alternatieve ontkalkingsmiddelen voor nespresso apparaten kan de garantie verloren gaan. Dit geld met name wanneer uw gebruik maakt van agressief schoonmaakmiddel.

css.php
Koffie Basis
Logo
Enable registration in settings - general