Nespresso koffiecups lidl

De Nespresso cups van Lidl zijn verrassend goed uit de blinde smaaktest van de consumentenbond gekomen. Sterker nog de Bellarom Azurro koffiecups van Lidl is gekozen tot de allerlekkerste lungo voor nespresso machines. In deze test hebben 40 proefkonijnen allen 5 espresso en 5 lungo capsules beoordeeld.

Van deze 40 proefkonijnen was ruim 75% overtuigd dat de beste nespresso cupjes wel van Nespresso zelf moesten zijn. Totaal onverwachts werden vooral de nespresso cups van Lidl geprezen om hun zachte smaak. Opvallend is dat juist de nespresso cups als scherp en branderig werd ervaren.

Alternatieve koffiecups Lidl

Een nadeel van alternatieve koffiecups is dat ze gefabriceerd zijn van andere materialen waardoor je problemen kunt krijgen met de nespresso machine. Er bestaan zelfs verhalen over consumenten waarbij hun nespresso apparaat defect is geraakt door het gebruik van alternatieve nespresso cups.

De originele nespresso capsules hebben een aluminium achterkant die word word geperforeerd door de nespresso machine. De alternatieve cupjes hebben een plastic achterkant, die niet goed word doorboord door de botte mesjes van de nespresso machines.

Bekende Problemen bij gebruik alternatieve cupjes:

  • De alternatieve cups worden niet goed geperforeerd door de nespresso machine.
  • Je loopt het risico dat de garantie vervalt.
  • De alternatieve capsules gaan soms niet helemaal passend in de nespresso apparaten.
  • De nespresso cups zijn recyclebaar in tegenstelling tot alternatieve koffiecups
  • Doordat de capsules niet goed geperforeerd worden kunnen ze koffieprut lekken in de koffiemok.
  • Nespresso heeft een veel groter smaken aanbod. En ook veel verschillen in sterkte.

Zoals je kunt lezen is het gebruik van alternatieve capsules niet geheel zonder risico’s. Ondanks de koffiecups van Lidl erg goed uit de smaaktest komen, kunnen de goedkope nespresso cups van Lidl de machine wel degelijk schade toebrengen. Zelfs kan het zijn dat de garantie vervalt, wanneer de nespresso machine defect is geraakt door het gebruik van niet originele koffiecups.