Nespresso blijft knipperen

In het geval de Nespresso blijft knipperen of wanneer de Nespresso blijft knipperen na ontkalken zijn er een aantal mogelijkheden om dit te verhelpen. Deze oplossingen zijn aangedragen door gebruikers, en kan je niet terugvinden in de Nespresso handleiding.

Veel van de problemen die worden veroorzaakt bij Nespresso koffiemachines komen door kalkaanslag, regelmatig ontkalken zorgt ervoor dat de machine in goede conditie blijft.

Nespresso storingen

Hieronder beschrijven we enkele Nespresso storingen met de daarbij horende oplossingen.

Nespresso apparaat blijft knipperen

Het komt regelmatig voor dat het Nespresso apparaat blijft knipperen na het spoelen of het ontkalken wanneer je deze inschakelt. De oplossing is om het apparaat volledig uit te schakelen en deze een minuut te laten rusten.

Houd daarna de Lungo knop ingedrukt en houd deze ingedrukt, zet gelijktijdig het Senseo apparaat weer aan. De lampjes knipperen nog een paar keer laat hierna de lungo knop weer los. De machine is nu weer klaar voor gebruik.

Nespresso onderdelen

Vaak is er ook een onderdeel van de machine kapot gegaan, als je een beetje handig bent kan je dit gemakkelijk zelf vervangen. Hieronder een lijst met onderdelen die veel storingen veroorzaken:

Overhit

Wanneer de Nespresso machine blijft knipperen kan dit ook komen doordat deze tijdens het ontkalken oververhit is geraakt en daardoor in een storing is gekomen. Ongeacht welke toetsencombinatie je probeert, de machine reageert nergens op.

De oplossing is om de machine uit te schakelen, deze enkele minuten laten afkoelen en nogmaals inschakelen. In veel gevallen is het probleem daarmee verholpen.

Apparaat nog in ontkalkmodus

Wanneer het apparaat ingeschakeld word en beide lampjes blijven knipperen. Is het vaak dat de machine zich nog in de ontkalkingsmode staat. Houd beide knipperende knoppen ongeveer 3 seconden ingedrukt, en ze zullen langzamer gaan knipperen.

Wanneer ze stoppen met knipperen kan je weer gebruik maken van de machine.

Verkeerde waterafstelling

De Nespresso lampjes kunnen ook blijven knipperen doordat het geheugen is gewist, dit komt ook regelmatig voor bij een verkeerde toetscombinatie hierdoor is de gewenste hoeveelheid in u kopjes uit het geheugen gewist.

De hoeveelheid weer opnieuw instellen doe je door de knop ingedrukt te houden tot het gewenste niveau is bereikt in je koffiekopje. Laat dan de knop los en het nieuwe niveau is opgeslagen wanneer de Nespresso machine een volgende keer word gebruikt.

css.php
Koffie Basis
Logo
Enable registration in settings - general
Shopping cart