Nespresso Apparaat lekt water

Uw Nespresso appraat lekt water en dat is erg vervelend. Dit probleem hebben meerdere mensen en kan soms makkelijk verholpen worden. Wanneer het Nespresso apparaat water lekt is het belangrijk om er eerst achter te komen waar het water weg lekt.

Wanneer je niet zeker waar de lekkage vandaan komt, dan kun je voelen of er koud of warm water lekt, indien het water koud is, lekt deze weg voordat deze het apparaat ingaat. Bij warm water moet het probleem gezocht worden in de onderdelen die als laatste in het koffieproces worden gebruikt.

Nespresso Apparaat lekt water

Zoals eerder gezegd kan het lekken van water meerdere oorzaken hebben. Meestal kun je het zelf oplossen door de volgende checklist na te lopen met oorzaken waardoor het nespresso apparaat water lekt.

  • Controleer of het waterreservoir juist is aangebracht
  • Wanneer water bij de nespresso cupjes weglekt, reinig dan de cuphouder grondig
  • Wanneer water uit de bodem lekt, bel de nespresso servicelijn.
  • Controleer of alle schroeven van de machine nog strak gedraaid zitten.
  • Reinigen en regelmatig de┬ánespresso ontkalken verhelpen veel problemen.

Bij slecht onderhoud krijg je op den duur te maken met een nespresso apparaat wat water lekt. Kalkaanslag in de leidingen en andere onderdelen van de machine zorgen ervoor dat niet alles meer waterdicht is.

Door regelmatig de machine grondig te reinigen en eens in het kwartaal te ontkalken worden de meeste problemen verholpen, en blijft de koffie ook heerlijk vers smaken.

Wat kan ik doen als mijn Nespresso machine lekt?

Je hebt een mooie koffiemachine gekocht, maar nu blijkt hij te lekken. Balen! Gelukkig weet onze specialist Carla precies wat je moet doen om het lekken tegen ...