Nescafe Dolce Gusto Review

De Dolce Gusto is een nieuw koffiezetapparaat van Nescafe wat in een razend tempo aan populariteit wint door zijn eenvoud en heerlijke smaak van koffie. De Dolce Gusto is een simpel apparaat waarmee je met een druk op de knop een heerlijk vers smakend bakje koffie kunt bereiden. Wie een Dolce Gusto kopen wilt, moet zeker verder lezen, in deze beoordeling lees je enkele voor en nadelen van de Dolce Gusto apparaten.

Dolce Gusto Capsule Systeem

Met de Dolce Gusto kun je een kop koffie bereiden in slechts 15 seconden, dat is precies hoe lang het duurt vanaf het moment dat de machine is opgewarmd en je het dolce gusto cupje in de machine plaatst, tot het punt dat er een heerlijk bakje koffie is gemaakt. De Dolce Gusto apparaten zijn één van de makkelijkste en tevens snelste koffiezetapparaten op de markt vandaag de dag. Mede daardoor en de hoge kwaliteit van de koffie worden deze machines erg gewild.

De Dolce Gusto gebruikt net zoals nespresso apparaten kant en klare dolce gusto cups met koffie die je in de machine plaatst. Deze machine doet er ongeveer een minuut over om op te warmen, dat is een mooi moment om een mok te pakken en om te kiezen welke dolce gusto smaak je wilt maken. Wanneer de machine is opgewarmd en jou mok en de dolce gusto capsule zijn geplaatst, duurt het bij de dolce gusto slechts 15 seconden om de koffie te bereiden. Je kunt bij de dolce gusto ook kiezen uit verschillende dranken, zowel warm als koud.

Met een Dolce Gusto kun je thuis heerlijke koffie maken met een lekkere dikke roomlaag, zoals je gewend bent te krijgen in een koffiehuis. Verder heeft de Dolce Gusto een:

Dolce Gusto Specificaties:

 • Strak design, dat in elke keuken een mooi plekje verdiend.
 • Kant en klare capsules, nooit meer koffieprut opruimen, met Dolce Gusto kun je kiezen uit talloze smaken in zowel warm als koude dranken.
 • De 1500 watt motor zorgt ervoor dat de machine snel opgewarmd is.
 • Uitneembaar waterreservoir zodat je deze makkelijk kunt bijvullen en schoonmaken.
 • Met 15 bar druk maak je heerlijke koffie, die smaakt zoals in een koffiehuis.
 • De onderdelen zijn makkelijk af te spoelen en de dolce gusto is vaatwasserbestendig.

Dolce Gusto apparaat voor en nadelen

Al deze specificaties klinken mooi en zijn ook veelbelovend maar er zijn ook een aantal dingen waar je op moet letten voordat je daadwerkelijk een dolce gusto kopen gaat. Hier zijn de voor en nadelen:

Dolce Gusto Voordelen

 • De machine verwarmd snel, en is daardoor snel klaar voor gebruik.
 • De Dolce Gusto is erg makkelijk in gebruik, iedereen kan hem gebruiken.
 • De mogelijkheid om zowel warme als koude dranken te bereiden.
 • Je krijgt iedere keer een heerlijk vers smakend bakje koffie, met één druk op de knop.
 • Er zijn ook namaak Dolce Gusto cups verkrijgbaar.

Dolce Gusto Nadelen

 • Je kunt de koffie niet aanpassen in sterkte en dergelijke.
 • Er zit geen waterfilter in het waterreservoir.
 • Het waterreservoir is dusdanig klein, dat je hem geregeld moet bijvullen als je veel koffie drinkt.
 • Je kunt alleen Dolce Gusto Cups gebruiken. En die zijn vrij prijzig.
 • Namaak dolce gusto cups zijn moeilijk te verkrijgen.

Dolce Gusto namaak cups zijn nog niet op veel plaatsen te verkrijgen, daardoor ben je aangewezen op de Nescafe Dolce Gusto capsules, en kun je niet kiezen voor namaak cups van andere merken. De Dolce Gusto cups zijn vrij duur, wanneer je ze in grote aantallen koopt kun je vaak wel wat geld besparen.

Het mooie aan de Dolce Gusto is dat je kunt kiezen voor warme en koude dranken met verschillende cupjes. Dus je kunt zowel een lekkere cappuccino maken met de Dolce Gusto maar je kunt ook een ijs koffie bereiden met deze veelzijdige machine.

Doordat deze machine eenvoudig te bedienen is kan iedereen genieten van hoogwaardige koffie, zoals je hem normaal alleen gewend bent te krijgen in een koffiehuis. Het is jammer dat je de koffie niet kunt aanpassen naar sterkte door meer of minder water te gebruiken, desalniettemin is dit een geweldige machine en zeker een aanrader.

css.php
Koffie Basis
Logo
Enable registration in settings - general