Miele Ontkalkingstabletten

De Miele ontkalkingstabletten zijn geschikt voor Miele koffiemachines, en ze reinigen de leidingen en essentiële onderdelen van kalkaanslag. In het leidingwater in Nederland zit kalk, wanneer dit water word verwarmd zoals bij een koffie apparaat zal het kalk zich afzetten tegen sleidingen en andere onderdelen. Door regelmatig, en dat wil zeggen minstens een keer per kwartaal de Miele machine moet ontkalken met de originele Miele ontkalkingstabletten zorg je ervoor dat de levensduur van de machine aanzienlijk word vergroot. Wanneer je gebruikt maakt van alternatieve ontkalkingstabletten kan de garantie vervallen omdat deze middelen gebruik maken van bijtende zuren die schade aan onderdelen kan toebrengen.

Miele Ontkalkingstabletten

Miele ontkalkingstabletten zijn optimaal op de machine afgesteld, zodat je herhaaldelijk kunt blijven ontkalken zonder schade aan de machine toe te brengen. Deze tabletten komen in een verpakking van 6 stuks en zijn best prijzig. Dat is ook de hoofdreden waarom mensen alternatieve middelen zoeken, zoals de senseo of nespresso ontkalken met azijn.

De Miele ontkalkingstabletten zijn op basis van citroenzuur en gebruik je samen met de ontkalkingstrechter. Een handige functie van Miele koffieapparaten is dat ze een teller hebben die van 50 naar beneden aftelt waardoor je precies weet wanneer je het apparaat ontkalken moet. Bij het ontkalken is het belangrijk de instructies op de verpakking te lezen om de juiste meng verhouding aan te houden.

Miele Ontkalken

De Miele koffiemachine ontkalken is eenvoudig dankzij de eenvoudige bediening van dit apparaat. Voor het ontkalken heb je een grote kom nodig die het afvalwater kan opvangen en 2 Miele ontkalkingstabletten. Vervolgens kies je in het menu om het ontkalkingsproces te starten en voer je de volgende stappen uit:

  • Haal het waterreservoir los en vul deze met lauw water tot het maximum (markering met max) met leidingwater, vervolgens doe je twee Miele ontkalkingstabletten in het reservoir en wacht tot deze volledig zijn opgelost. Roer met een lepel zodat het ontkalkingsmiddel goed met het water vermengd, en plaats het waterreservoir terug op de machine.
  • Plaats een opvangbakje wat groot genoeg is om de inhoud van het waterreservoir op te vangen onder de afvoer van de machine waar normaal de koffie uitstroomt.
  • Wanneer je een Miele koffiemachine met ontkalkingstrechter hebt dien je deze eerst te plaatsen door de deur van de machine te openen en de perforator te verwijderen zodat je de ontkalkingstrechter kan plaatsen.
  • Open vervolgens het ventiel door de schuifknop omlaag te duwen totdat deze vastklikt.
  • Vervolgens start je het ontkalken, wanneer de machine nog warm is zal deze eerst afkoelen. Het ontkalken start spoedig en het water word in fases door de machine gespoeld. Op de display kan je aflezen hoeveel tijd er resterend is voor het ontkalken.
  • Wanneer het reservoir met Miele ontkalkingstabletten volledig door de machine is gespoeld, leeg je de opvangbak en verwijder je het waterreservoir van de machine. Deze reinig je grondig zodat er geen ontkalkingsmiddel achterblijft en vul je opnieuw met vers water, en plaats het reservoir terug op de machine.
  • Druk op OK en de Miele koffiemachine zal grondig worden doorgespoeld om de laatste resten kalk en ontkalkingsmiddel uit de machine te spoelen. Wanneer het hele reservoir is doorgespoeld komt er op de display te staan Functie Beëindigd,  dit betekent dat je het gehele ontkalkingsprogramma hebt doorlopen.

Door regelmatig te ontkalken blijft koffie heerlijk smaken. Ontkalken is niet alleen goed voor de smaak maar ook voor de onderdelen van de machines, regelmatig ontkalken vergroot tevens de levensduur van het apparaat. Miele ontkalkingstabletten kun je bij ons kopen voor de laagste prijs.

css.php
Koffie Basis
Logo
Enable registration in settings - general