Magimix Inissia M105

De Magimix Inissia is een compacte nespresso machine van Magimix. Met de handige capsule invoer is dit apparaat gemakkelijk te gebruiken en dankzij de automatische dosering word elk kopje koffie bereid op de juiste temperatuur met de aanbevolen hoeveelheid water. De dosering is programmeerbaar zodat je zelf kunt aanpassen of je de koffie sterker of juist slapper wilt drinkt.

Dankzij het compacte design neemt de Magimix Inissia weinig ruimte in beslag. Ondanks de compacte vormgeving is dit een zeer betrouwbaar apparaat, die een goede kwaliteit koffie bereid.

De machine heeft slechts 25 seconden nodig om op te warmen. En heeft daarnaast ook een energiebesparende functie waarmee het zichzelf uitschakelt na 9 minuten in standby te hebben gestaan.Daarmee komt ook meteen een nadeel naar voren want de Magimix Inissia heeft geen aan en -uit schakelaar. Het opvangbakje van de nespresso cups is wat aan de kleine kant zodat hij maar zo’n 9 tot 11 nespresso capsules kan opvangen.

Het waterreservoir heeft met 0,7 liter voldoende capaciteit om meerdere kopjes koffie te bereiden. Een Espresso is namelijk 40ml en een Lungo is gemiddeld zo’n 110ml per kopje.

Ondanks de Magimix Inissia M105 is gemaakt voor originele nespresso capsules geven veel gebruikers van dit apparaat aan, dat de Nespresso cups van de Lidl en Jumbo goed werken in dit apparaat.

Magimix Inissia Specificaties

Nespresso systeem​Nespresso capsules​
Automatische dosering​​programmeerbaar
Automatische stop​ja​
Pomp19 bar
Opwarmsnelheid​op temperatuur in 25 sec.
Ontkalkingsprogramma​15 min
Waterreservoirverwijderbaar – 0,7 litre​
Kopjesrooster​verwijderbaar voor grotere koppen
Capsule opvangbak9 tot 11 gebruikte capsules​
Toetsenverlicht
Handvat met prettige greepgemakkelijk plaatsen van de capsules
Verwarmingselement​thermobloc
Geleverd met​16 capsules
Energiebesparing​​stand-by na 9 min. buiten gebruik​​​
  
Vermogen1260 W
Garantie2 jaar
AfmetingenH230 x L120 x P321 mm
Gewicht2,7 kg


Alles op je gemak nog eens nalezen? Download de Nespresso Inissia M105 handleiding

Magimix Inissia Fabrieksinstellingen

Wanneer je de verhoudingen van de Magimix Inissia hebt aangepast, kun je deze weer terug brengen naar de originele staat door de fabrieksinstellingen terug te zetten.

De fabrieksinstellingen zet je terug door de 2 knoppen (Espresso en Lungo) tegelijkertijd in te drukken voor ongeveer 1 seconde. Daarna druk je 5 seconden op de Lungo knop (groot kopje). Als je het goed hebt gedaan gaan allebei de lampjes knipperen.

Vervolgens kun je kiezen welke van de 2 standen je wilt resetten naar de originele mengverhouding door op de Espresso of de Lungo knop te drukken.

Magimix Inissia Ontkalken

Zoals alle nespresso apparaten raken de leidingen op den duur verstopt door kalkvorming. Dit kan leiden tot slappe koffie of koffie van een veel lagere temperatuur. Kalk vormt zich met name wanneer water word opgewarmd.

De kalkaanslag aan de binnenkant van de leidingen kun je niet waarnemen met het oog. Daarom is het verstandig om eens per kwartaal de machine te ontkalken met het ontkalkingsmiddel wat door de fabrikant word voorgeschreven.

Magimix Inissia Ontkalken

Het ontkalken duurt zo’n 15 tot 20 minuten. Hoe je het beste de Magimix Inissia kunt ontkalken hebben we in de volgende stappenplan uitgebreid beschreven:

 1. Zorg ervoor dat de machine is uitgeschakeld en haal voor de zekerheid de stekker uit het stopcontact.
 2. Allereerst haal je de beugel van de capsule houder omhoog en omlaag om zodat het oude nespresso cupje in het opvangbakje beland.
 3. Vervolgens verwijder je het uitlekbakje en het opvangbakje van de oude nespresso capsules, deze reinig je handmatig onder de kraan met lauw water.
 4. Vervolgens verwijder je het waterreservoir en zorg dat deze leeg is. Daarna vul je het waterreservoir met een zakje ontkalkingsmiddel, doe daar een halve liter water bij en plaats hem vervolgens terug op de machine.
 5. Daarna plaats je een kom of een beker onder de uitloop waar normaal de koffie uitstroomt, zorg dat deze minimaal een inhoud heeft van 0,7 liter zodat het gehele waterreservoir hierin kan worden gespoeld.
 6. Vervolgens zet je de machine aan, en zodra deze is opgewarmd druk je 5 seconden op allebei de knoppen, wanneer je het goed hebt gedaan gaan allebei de lampjes knipperen.
 7. Vervolgens druk je op de Lungo knop (grote kop koffie) om het ontkalken te starten. Nu zal het gehele waterreservoir met horten en stoten door de machine worden gespoeld, wacht tot het hele waterreservoir leeg is.
 8. Wanneer het hele reservoir door de machine is gespoeld, doe je de inhoud van de kom of beker opnieuw in het waterreservoir en herplaats je deze op de machine. Druk nogmaals op de Lungo knop om te hervatten.
 9. Zodra het waterreservoir nogmaals door de machine is gespoeld, leeg je de inhoud van de kom of beker. Vervolgens reinig je grondig het waterreservoir met lauw tot warm water.
 10. Na het schoonmaken vul je het waterreservoir tot het maximum (0,7 Liter), plaats deze terug op het nespresso apparaat en druk nogmaals op de lungo knop om de machine voor de laatste keer door te spoelen.
 11. De nespresso ontkalken is nu klaar. Druk nu 3 seconden op zowel de espresso als de lungo knop tegelijkertijd, om uit het ontkalkingsmenu van de machine te gaan. Als dit gelukt is, stoppen de lampjes met knipperen.

Storingen / Defecten Magimix Inissia

Er zijn enkele bekende storingen bekend van de Magimix Inissia, hieronder hebben we ze samen gevat:

 • De LED lampjes knipperen niet: Controleer of de stekker in het stopcontact zit, wanneer dit niet werkt neem dan contact op met de Magimix klantenservice op: 0800 022 2320
 • Er komt weinig koffie uit / De koffie is waterig: Dit probleem kan vaak verholpen worden door te ontkalken
 • De koffie heeft een te lage temperatuur: Magimix raad gebruikers aan hun kopje eerst voor te spoelen met warm water, alvorens men een bakje koffie gaat zetten. Wanneer de temperatuur drastisch laag is, word over het algemeen aangeraden om de nespresso machine te ontkalken.

Magimix Inissia Nadelen

Omdat we alle positieve punten van dit apparaat hebben benoemd, is het ook niet onbelangrijk om de nadelen van dit apparaat te belichten. Elk apparaat kent nadelen, maar de meest genoemde van dit apparaat zijn:

 • Maakt veel lawaai
 • Geen AAN / UIT schakelaar
 • Onhandig waterreservoir
 • Klein opvangbakje van gebruikte nespresso cups

Ondanks de enkele nadelen, zijn de meeste gebruikers zeer tevreden over dit apparaat. De constante kwaliteits koffie met de gemakkelijke bediening is geschikt voor ieder huishouden. Het mooie compacte design zorgt ervoor dat je de machine makkelijk ergens kwijt kunt, zelfs in een kleine keuken.

css.php
Koffie Basis
Logo
Enable registration in settings - general