Koffiebonen Machine voor Thuis

Met een koffiebonen machine voor thuis heb je altijd de lekkerste koffie. Door de versgemalen koffiebonen komen de krachtige smaaksensaties van de verschillende arabica’s het beste tot hun recht. Volgens velen krijg je op deze manier de lekkerste koffie.

Wat erg belangrijk is bij een koffiebonen machine voor thuis is dat de koffiemolen (grinder) de koffiebonen goed fijnmaalt. Bij veel goedkope koffiezetapparaten zit een matige koffiemolen waardoor je niet het beste uit je koffiebonen proeft. Verdiep je hier goed in!

Tegenwoordig kun je kiezen uit talloze koffiebonen machines en de meeste goede apparaten zijn niet goedkoop. Helemaal als je ook de mogelijkheid wilt om cappuccino en andere dranken te bereiden zul je toch enigszins in je buidel moeten tasten. De koffiebonen zijn op veel plekken verkrijgbaar, ga vooral eens langs bij een koffiespeciaalzaak bij u in de buurt, waar je unieke soorten koffiebonen kunt vinden om te experimenteren welke goed bevallen.

Wanneer je een koffiebonen machine voor thuis wilt kopen zijn er een paar dingen die je jezelf moet afvragen:

  • Moet de koffiemachine ook een kokend water functie hebben, zodat je thee en andere hete dranken kunt bereiden?
  • Kan het apparaat tegen een stootje? Is het frame van roestvrij staal zodat je het makkelijk kunt schoonmaken?
  • Wat is de capaciteit? Kun je alleen kleine kopjes zetten of ook grote kopjes, of nog beter, is twee tegelijk mogelijk?
  • Hoe groot is de water tank? Of kun je deze aansluiten op de waterleiding?
  • Ga je naast de Espresso ook werkelijk cappuccino en andere dranken bereiden?

Vaak zijn de beste koffiebonen machines voor thuis ook de duurste, doe voor de aanschaf eerst goed onderzoek en gebruik daarbij dit artikel om het juiste koffiezetapparaat te kopen!

Afmetingen van een Koffiebonen machine voor thuis

Een van de grootste zorgen van mensen die een koffiebonen machine voor thuis willen aanschaffen zijn vaak de afmetingen. Veel van deze koffiemachines zijn vrij groot van formaat, wat goed of slecht is, afhankelijk van de ruimte die je voor dit apparaat beschikbaar hebt.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een koffiebonen machine voor thuis?

Wattage

De wattage verteld je hoe snel de machine het water kan laten koken, dit heeft dus invloed op de opwarmingstijd.

Hoeveel Bar? (druk)

De meeste koffiebonen machines voor thuis hebben 15 bar aan druk, wat betekent dit? Hoe hoger de druk, hoe meer smaak er uit de koffiebonen word geperst.

Koffiesoorten

Sommige koffiezetapparaten maken alleen maar espresso koffie kunnen zetten. Kies een koffiezetapparaat wat ook andere dranken zoals cappuccino en caffè latte kan bereiden. Met sommige koffiemachines kun je ook kokend water serveren zodat je er thee van kunt zetten.

De koffiebonen machine voor thuis is vooral erg duur in de aanschaf, want eenmaal in bezit kun je met deze volautomaten het goedkoopst koffie drinken. Met de goedkoopste koffiebonen zet je voor zo’n 3 eurocent een vers bakje espresso, met duurdere koffiebonen zit je op zo’n €0,14 per kopje. Dit is nog velen malen goedkoper dan de verschillende nespresso smaken in de welbekende capsules, hierbij zit je minimaal op €0,35 voor de goedkoopste nespresso cupjes. (Bron: Goedkoopste kopje espresso @ Consumentenbond)