Koffieapparaat met bonen voor thuis

Waar eerder alleen maar gebruik werd gemaakt van koffiezetapparaten met koffiefilters zie je nu steeds meer dat mensen een koffiezetapparaat met bonen voor thuis kopen. Hoe dit precies kan en wat de mogelijkheden zijn leggen we je graag even uit.

Waarom koffiepads & koffiecups verleden tijd worden

De komst van de koffiepads en koffiecups waren een grote doorbraak op het gebied van koffie zetten. Waar je eerder thuis lang moest wachten op een kopje koffie omdat het koffiezetapparaat langzaam aan het druppelen was, kun je nu binnen enkele minuten 2 kopjes klaar hebben staan. De meningen zijn erg verdeeld over dit systeem omdat de kwaliteit volgens velen niet echt goed tot zijn recht komt. Met een koffieapparaat met bonen voor thuis is dit nu geen probleem meer.

De kwaliteit en smaak van de koffie zit hem vooral in de basis, namelijk de koffiebonen. Als deze al voorgemalen zijn (zoals bij filterkoffie, pads & cups) dan is de versheid er al snel vanaf. Bij een koffieapparaat met bonen worden de koffiebonen vers voor je gemalen en dit kan nu ook voor een betaalbare prijs van € 75,00. Dit is ook gelijk de belangrijkste reden waarom er steeds meer mensen thuis overstappen op een koffieapparaat met bonen, ze worden steeds goedkoper.

De voordelen van een koffieapparaat met bonen voor thuis

 • Altijd verse koffie dus ultiem genieten van de smaak zoals koffie bedoeld is;
 • Geen gedoe met het verwisselen van pads en cups;
 • Met één druk op de knop kiezen uit verschillende koffiesoorten zoals normale koffie, cappuccino, espresso etc.;
 • De sterkste van de koffie kun je makkelijk instellen zodat de smaak helemaal is afgestemd op jouw persoonlijke voorkeur;
 • Sneller koffie zetten voor veel mensen;
 • De temperatuur kun je aanpassen;
 • De maalstanden zijn in te stellen in meerdere standen;

Waar let je op bij uitkiezen van een koffieapparaat?

 1. Hoeveel mensen in huis drinken koffie?
 2. Hoe vaak wordt er gebruik gemaakt van het koffieapparaat?
 3. Komt er vaak visite langs en is het daarom handig om een koffieapparaat te hebben welke snel is en minder vaak bijgevuld hoeft te worden?
 4. Zijn er ook mensen die houden van speciale koffie zoals cappucciono, espresso etc.?
 5. Worden er vaak hele kannen gezet of ook losse kopjes?

Voor elk huishouden is er wel koffieapparaat met bonen

Aan de hand van bovenstaande vragen kun je voor jezelf duidelijk maken welk koffieapparaat met bonen voor thuis je dient te kopen.

Het basismodel

Voor diegene die vaak hele kannen zet is het basis koffieapparaat (tevens het goedkoopste) de beste keus. Waar je normaal een koffiefilter met gemalen koffie gebruikt, hoef je nu alleen maar de bonen in de bak aan de bovenkant te plaatsen. Het apparaat zorgt er voor dat de bonen gemalen worden en deze komen automatisch in de filter terecht.

Vanaf prijs: € 75,00

Nadelen ten opzichte van luxe uitvoeringen:

 • Er kunnen geen losse kopjes gezet worden;
 • Er kunnen geen speciale koffiesoorten gemaakt worden.

De luxe uitvoering

Met de uitgebreide types kun je erg veel. Naast het zetten van 1 kopje koffie door een druk op de knop, kun je ook veel verschillende koffiesoorten zetten:  Koffie, Espresso, Cappuccino, Caffe latte en Latte macchiato.

Mocht je een liefhebber zijn van deze speciale koffiesoorten, dan kun je dit nu  ook thuis maken. Aan de zijkant van het apparaat zit een slangetje welke je in een kannetje melk kunt leggen. Zo zorg je voor de aanvoer van melk en kun je allerlei combinaties maken van koffie en melk.

Deze koffieapparaten zijn er in allerlei prijsklassen waarbij de functies steeds uiteen lopen hoe hoger de prijs wordt. Bedenk daarom eerst goed welke functies je zelf nodig hebt wanneer je een koffieapparaat met bonen voor thuis zoekt en stem daar je keuze op af.

Vanaf prijs: € 225,00

Ben je al overtuigd?

Denk je er ook al over na om een koffieapparaat met bonen voor thuis te bestellen? Het is echt een aanrader en zo kun je genieten van de echte smaak van koffie zoals het bedoeld is. Vindt je het moeilijk om de juiste keuze te maken? Wij helpen je graag verder.

css.php
Koffie Basis
Logo
Enable registration in settings - general