Koffie zetten met espressomachine

Espressomachines zijn te koop in twee varianten: piston machines en volautomatische machines. Volautomatische machines zijn duurder dan piston machines, maar bieden wel meer gemak. In een espressomachine gaat gemalen espressokoffie. U kunt de bonen zelf malen, maar er is ook kant en klare espresso koffie te koop. Het bekende Italiaanse koffiemerk illy verkoopt een hele lekkere en kwalitatief goede espressomaling.

Espressomachine kopen

Wilt u een espressomachine kopen? Wij hebben een paar tips op een rijtje gezet. Wie voor luxe en comfort houdt, kiest voor een volautomatische espressomachine. Afhankelijk van uw budget is er een basis- midden- of topsegment koffiemachines. Italiaanse koffieliefhebbers kiezen een piston machine van Saeco, Boretti of Gaggia. Internationale merken zijn Siemens, Jura of Bosch. Meer over het kiezen van een espressomachine

Koffie voor de espressomachine

Gemalen koffie voor de espressomachine heet ‘espresso maling’ of ‘espresso koffie’. De koffiebonen hebben de juiste branding en maalgraad. Zo heeft u altijd de goede koffie in huis om een stevige espresso of lekkere cappuccino te bereiden. Espresso koffie koopt u online of in de supermarkt. De espresso koffie van illy, bijvoorbeeld, staat bekend om zijn goede kwaliteit. U kunt zelf ook bonen malen of dit laten doen in een koffiewinkel.

Piston espressomachine

Echte liefhebbers van een goede espresso zweren bij een piston espressomachine. Bekende merken zijn Boretti, Saeco en Gaggia. Een piston machine heeft een bakje met een handel (de piston). Daar doet u gemalen koffie in. De piston gaat in de machine en met een druk op de knop wordt water onder hoge druk door het piston geduwd. Zo krijgt u een heerlijke espresso. Bij een piston machine heeft u een bonenmaler nodig, tenzij u gemalen espressokoffie koopt.

Volautomatische espressomachine

Wilt u liever wat eenvoudiger koffie zetten? Koop dan een volautomatische espressomachine. Met één druk op de knop zet u dan een espresso of koffie. Een meer geavanceerde koffiemachine maakt ook een cappuccino en latte macchiato. In sommige volautomatische koffiemachines kunt u zelfs meerdere recepten voor programmeren. Hierdoor kan iedereen in uw gezin de koffie zetten die hij of zij het liefst drinkt.

css.php
Koffie Basis
Logo
Enable registration in settings - general