Koffie Recepten

Door de eeuwen heen zijn op verschillende plaatsen in de wereld koffierecepten ontwikkeld. De koffierecepten zijn te verdelen in drie categorieën. De belangrijkste zijn recepten met warme of koude koffie. Daarnaast zijn er ook recepten voor warme koffie met alcohol. Iedereen kent de bekende recepten voor bijvoorbeeld Irish coffee, cappuccino, caffè macciato of ijskoffie. De belangrijkste onderdelen van de meeste koffierecepten zijn koffie of espresso en opgeschuimde melk.

Recepten met warme koffie

De bekendste warme koffie recepten zijn waarschijnlijk cappuccino, espresso en caffè latte. Het verschil tussen deze koffierecepten begint al bij de bereidingswijze. De koffie kan als filterkoffie, met een cafetière of als espresso worden bereid. Door hierna andere ingrediënten, zoals opgestoomde melk toe te voegen, ontstaan talloze mogelijkheden. Door te varieren in hoeveelheden ontstaan verschillende koffie varianten.

Recepten met koude koffie

Er zijn twee verschillende soorten koude koffie. De eerste is koffie die warm is gezet en later is afgekoeld. De tweede is koffie die koud wordt gezet, met speciaal daarvoor ontworpen apparaten. Een van deze apparaten is het Hourglass systeem. Wat voor warme koffierecepten geldt, geldt ook voor koude koffierecepten. Door ingrediënten te combineren ontstaan talloze variaties. Bij koude koffie moet u wel met een aantal zaken rekening houden. Zo lost suiker bijvoorbeeld minder goed op in koude koffie. Ook andere ingrediënten kunnen negatieve effecten van de lage temperatuur ondergaan.

Koffierecepten met alcohol

Er zijn bijna net zoveel combinaties mogelijk tussen alcohol en koffie als er soorten alcoholische dranken zijn. Vaak wordt gebruik gemaakt van een combinatie van sterke koffie, alcoholische drank en melkproducten, zoals room. Als extra ingrediënten kunnen stoffen worden toegevoegd die de smaak versterken of aanvullen. Denk hierbij aan bruine suiker in een Irish coffee.

 

css.php
Koffie Basis
Logo
Enable registration in settings - general