Koffie (machine) op het Werk

Koffie is een onderwerp waar bijna iedereen wel een mening over heeft. Op een verjaardag of andere gelegenheid is het net of de omgeving ‘ruikt’ dat ik iets met koffie van doen heb.

De mensen voelen het aan en het triggert iets bij ze. Voor je het weet is koffie weer hét onderwerp van gesprek.

De een is werkzaam bij een bedrijf waar ze toevallig ook de koffie van mijn vorige werkgever drinken en wil weten of ik collega ‘die en die’ ken; de ander heeft een espressomachine thuis staan en wil weer weten welke bonen ik zou adviseren.

Weer een ander doet zijn beklag over de koffie op het werk: ‘Het is warm, maar daar is ook werkelijk alles mee gezegd’.

En juist dat laatste heb ik zo vaak voorbij horen komen. Veel mensen klagen over de kwaliteit van de koffie op het werk.

Het gros van de Nederlanders heeft tegenwoordig thuis een espressoapparaat staan en drinkt daar heerlijke koffie. Komen ze op hun werk, dan worden ze geconfronteerd met ‘slootwater’, zoals het door menigeen wordt gedefinieerd.

Koffie wordt helaas vanuit zakelijk oogpunt nogal eens als een ‘noodzakelijk kwaad’ en kostenpost gezien. En ja, het kost inderdaad geld, maar het levert uiteindelijk ook veel meer op. Buiten het feit dat mensen door het drinken van koffie meer alert zijn, makkelijker informatie opnemen en helderer kunnen denken, is wat mij betreft het grootste pluspunt dat een lekker kopje koffie een positieve invloed op de stemming van de medewerkers heeft.

Koffie bevordert een aangename werksfeer. Dat is geen kostenpost, maar pure winst!

De tijd dat goede koffie veel meer moest kosten dan de minder goede koffie, ligt al lang achter ons.
Ik nodig u graag uit in contact met ons te komen om samen te kijken of we de koffievoorziening binnen uw bedrijf naar een hoger plan kunnen tillen.