Jura Giga 5 review

Jura Giga 5 review

De Jura Giga 5 is een uitmuntend apparaat en is voorzien van de laatste technologie en zet twee kopjes tegelijk. Dit apparaat word steeds populairder, de kwaliteit en vele mogelijkheden die dit apparaat te bieden heeft, trekt vooral de aandacht van mensen die geen concessies willen doen op het gemak en de kwaliteit van hun koffie. Door dubbele verwarmingselementen en bonenmalers kunnen twee verschillende koffies tegelijk worden gezet. De Jura Giga 5 is een fantastisch apparaat voor zowel thuis als op kantoor.

Jura Giga 5 design

Het compacte moderne uiterlijk van de Jura Giga 5 is een echte eyecatcher in de keuken. De voorkant van deze koffiemachine is afgewerkt met hoogwaardig gepolijst metallic. De boven- achter en zijkanten zijn van wit aluminium. Het geheel oogt zeer fraai.

Het gekleurde TFT scherm maakt het makkelijk om te kiezen tussen verschillende soorten koffie en sterktes. Door de roterende bedieningspaneel van Jura word de bediening van dit apparaat prachtig visueel weergegeven met tekst en beeld. Voeg daar de handige draaiknop aan toe en je bladert eenvoudig door alle menu’s en instellingen. Ook bij het reinigen en ontkalken van de Jura giga 5 is het menu een verademing en behoefd geen verdere instructies.

jure giga 5 aanblik

De super moderne melkopschuimer maakt perfect melkschuim, dat een compacte en dikke structuur heeft. Dit komt voornamelijk omdat de melk twee keer word geklopt, waardoor luchtbellen uit het schuim verdwijnen.

De keramische draaischijven zijn van hoge kwaliteit, de Jura giga 5 heeft twee afzonderlijke draaischijven die jaren meegaan zonder te slijten. De elektronische aansturing van de draaischijven regelt de sterkte van de koffie, door de manier waarop de koffiebonen gemalen worden.

Het water systeem is voorzien van filters die aluminium, koper, chloor en mineralen uit het water filtert wat gebruikt word om de koffie mee te maken. De filters moeten wel vervangen worden als er 50 liter door heen is gespoeld, of na twee maanden veelvuldig gebruik. Er verschijnt vanzelf een melding op de display wanneer dit nodig is. Wanneer je geen meldingen wilt krijgen over het vervangen van de filters, schakel dan de CLARIS Blue-filter functie uit in de instellingen.

Functies Jura Giga 5

Om het reinigen en ontkalken van de Jura Giga 5 makkelijker te maken geeft deze machine automatisch na 220 bereidingen of 80 doorspoelingen bij het inschakelen een melding dat het een reiniging nodig heeft. Het reinigen is eenvoudig doordat je niks van de machine hoeft los te maken, het enige wat je doet is een JURA reinigingstablet in de vultrechter en het reinigen start door een druk op de rotary switch. Na afloop hoef je alleen de lekbak te legen en de machine kan weer een tijd vooruit.

JURA adviseert nadrukkelijk de originele reinigingstabletten en ontkalkingsmiddelen te gebruiken. Deze zijn geoptimaliseerd voor de gebruikte materialen in de JURA koffiemachines. Verkeerde ontkalkingsmiddelen kunnen schade aanbrengen en maken vaak minder effectief schoon. Het reinigen duurt 20 minuten

De waarschuwing dat je de Jura Giga 5 ontkalken moet verschijnt ook automatisch op het display. Het ontkalken zelf gebeurd automatisch en zorgt ervoor dat er geen kalkaanslag, mineralen en andere vervuiling in de leidingen blijft zitten. Voer de ontkalking altijd volledig uit om schade aan het apparaat te voorkomen. Het ontkalken duurt 45 minuten.

jure giga 5 zoom

Wanneer je gebruikt maakt van de filterpatronen verschijnt er geen melding voor het ontkalken. In de instellingen bij CLARIS Blue-filterpatronen is deze functie te activeren.

Na verloop van tijd kan in het waterreservoir van de Jura Giga 5 ook kalkaanslag komen. Door periodiek het waterreservoir te ontkalken met mild ontkalkingsmiddel en daarna grondig schoon te spoelen. Vergeet vooraf niet de CLARIS Blue filter te verwijderen indien je deze gebruikt.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=0RpMcu4C3IE[/embedyt]

Het waterreservoir is 2,7 liter, waardoor je het niet telkens hoeft bij te vullen. Dit apparaat heeft nog een paar pluspunten waaronder:

Snel en geruisloos. De bereidingstijd van de koffie is lekker snel, en de keramische draaischijven maken veel minder geluid dan je gewend bent van zulke geavanceerde machines.

Veel koffie soorten. Zoals eerder gezegd, de mogelijkheden van de JURA giga 5 zijn enorm, je kunt kiezen uit 19 verschillende koffies.

Duurzaam. De hoogwaardige componenten die JURA gebruikt heeft voor dit apparaat, zorgen ervoor dat er weinig slijtage optreed en de machine bij goed onderhoud jaren mee kan gaan.

Twee koffies tegelijk zetten. Dankzij de dubbele verwarmingselementen en bonenmalers is het mogelijk om twee koffie kopjes tegelijk te bereiden, een cappucino en latte espresso tegelijk zetten is dus mogelijk.

Voor wie is de Jura Giga 5?

Als je de mogelijkheid wilt hebben om twee koffies tegelijk te zetten, die beiden verrukelijk zullen smaken dan zal de Jura Giga 5 jou zeker bevallen. Maak ook het gemak waarmee je de machine schoonhoud zal veel mensen aanspreken, waarbij je niks hoeft te demonteren.

Photo: Digital Trends

Er zijn niet echt veel voorkomende mankementen te vinden aan dit apparaat. Toch zal de aanschafprijs veel mensen weerhouden de Jura Giga 5 te kopen.

Conclusie

De Jura Giga 5 volautomatische koffie machine is misschien één van de duurste machines op de markt, maar het is een machine die zijn prijs rechtvaardigt. JURA heeft met de Jura Giga 5 een nieuwe standaard gezet in de volautomatische koffieapparaten.

css.php
Koffie Basis
Logo
Enable registration in settings - general