Is Groene Koffie Gevaarlijk?

Is Groene Koffie Gevaarlijk?

De bonen van groene koffie zijn rauw en ongeroosterde koffiebonen. Het roosteren van de koffiebonen schijnt de gezonde natuurlijke chemicaliën te vernietigen, die in deze groene koffie bewaard is gebleven. Door de enorme media hype omtrent groene koffie bonen is het een populair product geworden bij mensen die willen afvallen.

Waarom gebruiken mensen groene koffie?

Recent onderzoek heeft aangetoond dat groene koffie kan helpen bij het afvallen. In een kleinschalig onderzoek is gebleken dat testpersonen die groene koffie dronken zo’n 1 tot 2,5 kilogram waren afgevallen ten opzichte van de andere groep die gewone koffie dronk. Groene koffie kan je bloedsuiker omlaag brengen en voorkomt zo vet ophoping.

In onderzoek is gebleken dat dat groene koffie ook bij sommige mensen helpt met een hoge bloeddruk, waarin deze aannemelijk was gedaald ten opzichte van degene die een placebo gebruikten.

Er is nog niet zoveel bekend over welke dosering van groene koffie je het beste kunt gebruiken, nu is het nog afhankelijk per fabrikant welke kwaliteit en hoeveelheid werkzame stoffen er in de verpakking zitten. Dit maakt het daardoor ook erg lastig om een goede dosering aan te bevelen, het beste kun je advies van de huisarts vragen omtrent dit onderwerp.

Zitten de werkzame stoffen van groene koffie nog in ander voedsel?

Groene koffie wordt gemaakt van dezelfde bonen als de bonen die in normale koffie zitten, het grote verschil is dat groene koffiebonen niet geroosterd worden, en daardoor blijven specifieke werkzame stoffen bewaard.

Is groene koffie gevaarlijk? En wat zijn de risico’s?

De bonen die men gebruikt om groene koffie te maken, zijn dezelfde als de normale koffiebonen, deze cafeïne houdende drank kan dezelfde bijwerkingen hebben als normale koffie zoals: hoofdpijn, buikpijn en/of opvliegers.
Vooral mensen met gezondheidsproblemen zouden het gebruik van groene koffie eerst met hun huisarts kunnen bespreken zodat hij of zij kan onderzoeken of er bijwerkingen zijn met de medicijnen die je gebruikt.

Maar echt gevaarlijk word het alleen bij het drinken van grote hoeveelheden koffie doordat je teveel cafeïne in je lichaam krijgt. Vooral mensen met: diabetes, een hoge bloeddruk en osteoporosis moeten oppassen met grote hoeveelheden cafeïne inname.

Mensen die medicijnen gebruiken moeten met hun huisarts bespreken of zij groene koffie kunnen drinken omdat deze koffie op veel medicijnen mogelijk bijwerkingen kan vertonen dat kan zijn met bloedverdunners, of medicijnen voor hartproblemen, zwakke botten, longaandoeningen of depressies. Behoor je tot deze groep vraag dan eerst goedkeuring bij de huisarts.

css.php
Koffie Basis
Logo
Enable registration in settings - general