Informatie over Espressoapparaten

Een espressoapparaat in huis hebben is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Met de steeds groter wordende behoefte aan koffiespecialiteiten is er voor de particuliere markt een diversiteit aan espressomachines ontwikkeld. Naast het zetten van een heerlijk kopje koffie is het thuis dus ook mogelijk om van het espressoapparaat gebruik te maken om van een fantastische espresso te genieten. Er kunnen op het gebied van het zetten van espresso een aantal koffieapparaten onderscheiden worden, zoal volautomatische espressoapparaten, semiautomatische espressomachines en manuele koffieapparaten om een espresso mee te zetten. Het volautomatische espressoapparaat is voor het thuisgebruik overigens al tijdenlang het meest populair.

Wat is een espresso?

Espresso wordt net even op een andere manier gezet dan koffie en daarom zijn er naast koffieapparaten ook speciale espressoapparaten op de markt. Voor het maken van een goede espresso wordt het hete water onder een hoge druk door de gemalen koffie heen geperst. Het espressoapparaat biedt deze hoge druk, wat bij een apparaat voor reguliere koffie niet het geval is, want daar druppelt het water als het ware door het koffiefilter in de kan. De druk van de espressomachine kan over het algemeen een maximale pompdruk halen van 15 bar. Overigens is de kwaliteit van een kopje espresso niet alleen afhankelijk van de hoge druk, maar uiteraard ook van de kwaliteit van de bonen. Het verschil tussen koffie en espresso uit zich in de smaak. Een espresso heeft een meer krachtige en intense smaak. Bovendien ontstaat er een cremalaagje doordat het water onder een hoge druk door de koffie wordt heen geperst.

Systemen espressoapparaat

Er zijn diverse systemen bekend op het gebied van espressomachines. Zo kan er een onderscheid gemaakt worden tussen het stoomsysteem en het pompsysteem. Het meest gebruikte systeem is het pompsysteem, waarmee een hogere druk wordt verkregen dan bij het gebruik van een stoomsysteem. Indien er sprake is van een stoomsysteem, dan zal het water eerst worden gekookt, waarbij de stoom voor de hoge druk zal zorgen. Dit is in de bediening een vrij simpel espressoapparaat en bovendien goedkoper in aanschaf. De druk is echter wel lager dan bij een espressoapparaat met een pompsysteem. Dan is er ook nog het zogenaamde piston style systeem, waarbij er handmatig druk moet worden uitgeoefend.

Keuze voor een volautomaat

Bij het kopen van een espressoapparaat kunt u voor een volautomaat kiezen. Deze speciale koffieapparaten zijn gebruiksvriendelijk, want met slechts één druk op de knop wordt een heerlijk kopje espresso verkregen. Bij het in werking zetten van de volautomaat zal eerst de precieze hoeveelheid koffie vers gemalen en gestampt worden. Vervolgens zal het water op de juiste temperatuur komen en door de koffie heen geperst worden, waarbij de koffiedrab in een apart afvalbakje zal belanden. Er zijn ook espressoapparaten in de vorm van een volautomaat, waar andere speciale koffie mee bereid kan worden, zoals een cappuccino. In dat geval zal het speciale koffiezetapparaat voorzien zijn van een melkreservoir.

Halfautomaat espressoapparaat

Als uw keuze valt op een halfautomaat espressoapparaat, dan zal het water worden verwarmd en zal er druk ontstaan om het water door de koffie heen te persen. Een halfautomaat betekent echter dat u ook zelf dus nog een aantal handelingen moet verrichten, waarbij u zelf invloed kunt uitoefenen op de kwaliteit en sterkte van de espresso. Een halfautomaat espressomachine beschikt over een waterreservoir pistons, boiler, stoompijpje en elektrische pomp.

Espressoapparaat met cupsysteem

Net zoals een koffieapparaat over een padsysteem kan beschikken is er ook sprake van de mogelijkheid om een espressoapparaat met een cupsysteem aan te schaffen. In een capsule, pad of cupje bevindt zich een portie koffie. Het cupje kan in het espressoapparaat worden gestopt en met een druk op de knop verschijnt er een geurende espresso. Deze espressoapparaten zijn in aanschaf voordeliger in vergelijking met het kopen van een halfautomaat of volautomaat, maar de prijs per vers gezet kopje espresso zal wel hoger uitvallen. De cups zijn namelijk duurder in aanschaf dan gemalen koffie. Het voordeel is wel weer dat er uit verschillende smaken gekozen kan worden.

Accessoires espressomachines

Bij het online kopen van een espressoapparaat hebt u ook de mogelijkheid om uit het aanbod van accessoires leuke producten te kiezen. Zo kunt u bijvoorbeeld een melkopschuimer als accessoire aanschaffen, maar ook capsulehouders, kopjeswarmers en melksystemen online bestellen.

Espressoapparaten vergelijken

Voordat u online een espressoapparaat gaat kopen, is het natuurlijk slim om de mogelijkheden met elkaar te vergelijken en de keuze voor een speciaal koffieapparaat af te stemmen op de eigen voorkeuren en wensen. Kiest u voor de hoogste kwaliteit of vindt u gebruiksvriendelijkheid belangrijker? Speelt de prijs van het espressoapparaat een doorslaggevende rol of wilt u gewoon de beste espressomachine online kopen? Dat zijn allemaal aspecten op basis waarvan de vergelijking tussen de verschillende espressoapparaten gemaakt kan worden. Bovendien komt u door te vergelijken automatisch uit bij het voor u meest geschikte espressoapparaat.

css.php
Koffie Basis
Logo
Enable registration in settings - general