Hoelang is koffie houdbaar?

Koffie is zeer lang houdbaar mits deze goed behouden bewaard blijft. Wanneer je gemalen koffie in een geopende verpakking bewaard zal je na enkele weken al proeven dat de smaak achteruit gaat.

Er zijn velen factoren van invloed op de kwaliteit van de koffie, denk hierbij aan de manier van verpakken, of de rooster technieken van de bonen en op welke plaats de koffie bewaard word.

Koffie kan je het beste bewaren in een koffiebus, hieronder volgen een aantal voorbeelden:

Hoelang blijft koffie vers?

Over het algemeen word aangeraden de koffie binnen twee weken te drinken na aankoop. Veel liefhebbers van koffie redden het wel om een zak koffiebonen binnen dit tijdsbestek te nuttigen.

Zoals gezegd gaat na twee weken de kwaliteit van de koffie hard achteruit na die tijd gaat de smaak snel achteruit.

Net als met granen is het niet gevaarlijk of slecht voor je gezondheid om oude koffie te drinken, de lekkere geur zal wel afnemen.

Is oude koffie veilig om te drinken?

Zolang de gemalen koffie op een correcte manier word bewaard, kan je het jaren bewaren. Een correcte manier is een ongeopende zak die dicht gesealed is en op een droge plek bewaard word.

koffiebonen bewaren 2

Wanneer je oude koffie in huis hebt die je wilt drinken, inspecteer dan eerst de koffie voordat je deze gaat gebruiken, koffie moet je niet meer gebruiken als het volgende het geval is:

  • Als het enige tijd bewaard is zonder een goede afsluiting
  • Als het op een of andere manier nat is geworden
  • Als het vies ruikt of zichtbare schimmels bevat

Wanneer je jezelf afvraagt of de koffie nog houdbaar en drinkbaar is ga dan in eerste instantie op je gevoel af. Wanneer je regelmatig koffie restjes moet weggooien, is het verstandig te investeren in een goede hersluitbare koffiehouder waarin de gemalen koffie luchtdicht bewaard kan blijven.

css.php
Koffie Basis
Logo
Enable registration in settings - general
Shopping cart