Delonghi PrimaDonna espresso machine review

Als je een koffieleut bent, die graag een lekker bakje koffie drinkt. Neem je geen genoegen met de koffie van de starbucks? Dan beweerd Delonghi het antwoord te hebben met de Delonghi Primadonna koffiezetapparaat. Maar is het werkelijk een goed apparaat, lees de uitgebreide review:

Uiterlijk Delonghi Primadonna

Het primadonna koffiezetapparaat is best groot van omvang, toch zal dit apparaat in de meeste keukens wel een prominente plek krijgen. Want we willen wel gemakkelijk overal bij kunnen als we de machine moeten reinigen. Het waterreservoir is lekker groot en zit aan de zijkant. De koffieprut en ander gemorst vloeistof word opgevangen in een uitlekbak die makkelijk te legen is. Aan de bovenkant van de machine heb je een trechter waar de koffiebonen in moeten. Wanneer je de deksel eraf haalt ruik je de heerlijke koffiebonen en kan ik niet wachten om een kopje koffie te maken.

Doe mij maar een espresso!

De machine is makkelijk in gebruik, je vult de bonen aan de bovenkant. Zet de machine aan en je hebt een veelzijdige keuze uit verschillende koffiedranken zoals cappuccino, espresso, latte macchiato en velen meer. Naast de diverse soorten koffies heb je ook nog de keuze in verschillende sterktes waarmee je de koffie kunt bereiden van zeer mild tot een doubleshot extra sterk.

Eenmaal alles ingesteld en op start gedrukt gaat alles automatisch van de bonen malen tot het melk schuimen, het geheel duurt maar zo’n 40 seconden. Bij het bereiden van meerdere kopjes kan je de koffie tijdelijk op de verwarmde plaat op de bovenkant zetten die ervoor zorgt dat de koffie op temperatuur blijft. Dit alles maakt de delonghi primadonna tot een volledige koffiemachine en is daarmee een apparaat wat de verwachtingen lijkt waar te maken met de heerlijke vers gemalen koffie.

Delonghi primadonna reinigen

Het reinigen en onderhouden van de primadonna van delonghi is makkelijk door de ingebouwde sensoren die aangeven wanneer het tijd is om een onderdeel te reinigen of de espresso machine te ontkalken. De koffieprut en andere rotzooi word allemaal opgevangen in het uitlekbakje wat je gemakkelijk kunt legen en schoonmaken. Onderhoud is een fluitje van een cent. Met de auto clean knop kan je zelfs het melkbakje reinigen.

Conclusie

Met een adviesprijs van 1000 euro valt deze machine in het dure segment. Er zijn meer machines te vinden die in die prijsklasse die dezelfde functies hebben, toch is er goed nagedacht om de machine onderhoudsvriendelijk te bouwen. Door verschillende koffiebonen en blend’s te proberen kan je enorm veel diversiteit aan het koffiedrinken toevoegen.

Naast de aanschaf van de Delonghi primadonna is deze machine per kopje koffie veel goedkoper door de koffiebonen dan een machine die gebruik maakt van cupjes. Daar kosten de koffiezetapparaten relatief weinig en word er vooral veel verdiend op bijvoorbeeld de nespresso capsules.