Delonghi Magnifica Ontkalken

De Delonghi Magnifica Ontkalken is een handeling die je regelmatig moet uitvoeren, want bij het voortdurend verwarmen van water kan er kalkaanslag in de leidingen ontstaan. Zoals je in de handleiding kunt teruglezen kan zelfs de garantie vervallen bij slecht onderhoud aan de Delonghi Magnifica S ECAM 22.110.SB.

De Delonghi Magnifica geeft zelf aan wanneer hij een ontkalkingsbeurt nodig heeft. Hieronder lees het stappenplan om de Delonghi Magnifica te ontkalken. Het enige wat je nodig hebt is een flesje Durgol Ontkalker en kraanwater.

Delonghi Magnifica Ontkalken

  • Druk op MENU en vervolgens druk een paar keer op NEXT tot de display “ONTKALKING NEEN” aangeeft. Druk vervolgens op de CHANGE knop zodat er “ONTKALKING JA” komt te staan, druk daarna op OK, en je komt in het ontkalkingsprogramma.
  • Vervolgens vul je het waterreservoir met een liter water, en daarna voeg je ook de inhoud van het Durgol ontkalkingsmiddel (125 ml) in het waterreservoir.
  • Monteer de afgiftegroep van het warme water aan de spuitmond.
  • Plaats vervolgens een kom of een bakje van minstens 1,5 liter inhoud onder het uitloopbuisje waar de koffie uitkomt.
  • Druk op OK en het waterreservoir met ontkalkingsmiddel zal door de machine spoelen. Op de display zal nu “APPARAAT IN ONTKALKING” verschijnen. De Delonghi Magnifica ontkalken duurt ongeveer 30 minuten.
  • Vervolgens krijg je de melding “SPOELFUNCTIE VULLEN RESERVOIR”. Dit betekent dat het ontkalken klaar is en dat de machine nogmaals moet worden doorgespoeld om achtergebleven kalkresten en ontkalkingsmiddel weg te spoelen. Leeg het waterreservoir, spoel het grondig om en vul het met schoon water, en herplaats het reservoir.
  • De volle kom of bak met ontkalkingsmiddel gooi je leeg in de gootsteen en zet je opnieuw onder de machine. Druk op de OK toets, en de machine zal doorspoelen. Op de display verschijnt nu de melding “SPOELFUNCTIE EVEN WACHTEN”
  • Wanneer het volledige waterreservoir door de machine is gespoeld staat er op de display “EINDE SPOELFUNCTIE DRUK OP OK”. Druk op de OK Toets en leeg de kom met afvalwater in de goot.
  • Vul vervolgens opnieuw het waterreservoir, en de machine is klaar voor gebruik! Een Delonghi Magnifica Ontkalken duurt zo’n 45 minuten in het totaal.

Wanneer je om één of andere reden het ontkalkingsprogramma onderbreekt, zal de melding van ontkalken op de machine blijven staan, en moet je het programma opnieuw vanaf het begin uitvoeren.

css.php
Koffie Basis
Logo
Enable registration in settings - general