DeLonghi Lattissima Touch EN550B

DeLonghi Lattissima Touch EN550B

Deze koffiemachine voor Nespresso capsules is met een advies prijs van 200 euro een aanrader. Deze machine is makkelijk in gebruik en eenvoudig schoon te maken. De ingebouwde melkopschuimer in de Lattissima Touch maakt het mogelijk om zelf lekkere cappuccino’s en latte macchiato te bereiden in een handomdraai. De machine maakt uitsluitend gebruik van (Nespresso) capsules en heeft geen mogelijkheid om van verse koffiebonen te gebruiken.

De machine is zeer compact en doordat veel onderdelen zijn gemaakt van plastic weegt deze maar 2 kilogram. Een groot voordeel van de Lattissima Touch is dat vrijwel alle onderdelen vaatwasser bestendig zijn en maakt het schoonmaken een stuk gemakkelijker.

Design

De compacte afmetingen van deze koffiemachine maakt het gemakkelijk om hem ergens in een hoekje van de keuken neer te zetten. Tevens is deze machine verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en rood, genoeg kleuren om te kiezen die passen bij de stijl van de keuken.

Op het eerste gezicht lijkt de Nespresso Lattissima niet op een hoogwaardig apparaat, de machine beschikt namelijk niet over een mooi menu met plaatjes en uitleg. Maar bestaat slechts uit een aan/uit knop en 6 verschillende soorten koffie mogelijkheden. (3 koffie varianten, en 3 koffie varianten met melk).

Opwarmen

Het opwarmen van de machine daarentegen gaat wel stukken sneller als bij oudere modellen en heeft maar 25 seconden nodig om op temperatuur te komen. Ondanks deze machine er niet uitziet als een hoogwaardig apparaat heeft deze wel moderne technische snufjes inbegrepen zoals een elektronische ontkalkingswaarschuwing en schakelt de machine automatisch uit na 9 minuten inactiviteit.

De knoppen op het apparaat kan je opnieuw instellen, hiermee kan je de koffie hoeveelheid instellen op de grootte van de koffieglazen die je in huis hebt.

Koffie sterkte aanpasbaar

Ook kan je hiermee makkelijk de intensiteit afstellen door meer melk toe te voegen of juist minder melk en meer koffie. Omdat de machine geen handig menu heeft waarmee je alles kan instellen, moet je gebruik maken van toets combinaties om tot een andere afstelling te komen. De uitleg hiervan kan je terugvinden in de handleiding.

Gemak dient de mens, zo is het geval met de DeLonghi Lattissima. In slechts 10 minuten is dit apparaat ingesteld en klaar voor gebruik.

De enige keer dat ik de handleiding moest raadplegen was om erachter te komen hoe je de bovenkant van de melkopschuimer losmaakt. Desalniettemin raden we aan om eerst alle onderdelen schoon te maken voordat je het eerste kopje koffie zet.

Inbegrepen in de doos zit de handleiding, een welkomstkit met een paar Nespresso capsules en een strip om de waterhardheid te testen. In de welkomstkit vind je een omschrijving van de verschillende koffievarianten en informatie over hoe je Nespresso cups kan bestellen. Wanneer je Nespresso cups via de website van Nespresso besteld, word je automatisch lid van de Nespresso Club.

De smaak van de koffie is redelijk tot goed, en de ingebouwde melkopschuimer is zeker een pluspunt.

Deze machine is vooral geschikt voor mensen die gewoon snel een bakje koffie willen nuttigen zonder daar veel handelingen voor te hoeven verrichten.

Gebruiksaanwijzing

Download hier de gebruiksaanwijzing van de DeLonghi Lattissima Touch EN550B.

css.php
Koffie Basis
Logo
Enable registration in settings - general