5 Bekende Senseo Problemen

Senseo is een goed koffieapparaat. Deze machines maken verse smaakvolle koffie iedere keer wanneer je hem gebruikt. Maar zoals met zoveel machines, kunnen er ook met de senseo problemen ontstaan. Daarom hebben we een lijst samengesteld met de meest voorkomende senseo problemen, en met oplossingen hoe je deze kunt verhelpen op een makkelijke manier.

1. Senseo blijft knipperen

Solution: Use a magnet to connect to the valve from the outside of the machine. Slide the magnet slowly upwards along the water level. This should stop the constant flashing and the water level should start to heat again.

2. Senseo Koffie is waterig

Oplossing: Gebruik meer koffie, het is werkelijk zo simpel! De senseo machines zijn gemaakt om heerlijke koffie te zetten, maar een zekere hoeveelheid koffiebonen is nodig om een sterk, smaakvol bakje koffie te bereiden.

3. Senseo warmt niet meer op

Oplossing: Verwijder de stekker uit het stopcontact, en haal het waterreservoir los. Vervolgens schroef je de achterkant van de machine los. Het kan namelijk zijn dat de bedrading die zorgt voor de verwarming, los zijn komen te zitten, dus je moet onderzoeken of dit het geval is. Als je naar de achterkant kijkt zie je vier draden, deze bedrading hoort met plastic omwikkeld te zijn, als je bedrading kapot is of je ziet duidelijk dat het plastic is weggesmolten eromheen, verbind deze weer met elkaar door aluminium tape te gebruiken.

4. De Senseo ontkalken

[yabp 10]

Oplossing: Vul het watereservoir met azijn, en plaats een ruim bakje of een schaal onder de uitvoer waar normaal de koffie uitkomt. Vervolgens moet je beide knoppen aan de voorkant tegelijk in drukken. Laat het watereservoir met azijn helemaal door de machine stromen. Na afloop moet je de machine op dezelfde manier nog tweemaal doorspoelen met water, zodat alle losgekomen afval en kalk kan worden afgevoerd.

5. Senseo wil niet starten

Oplossing: Dit probleem kan je oplossen door na te gaan of de pad houder van de machine wel correct afsluit. Doe een test door op de palletje te drukken op de bodem van het waterreservoir, en kijk of er vervolgens water uitkomt, als er water uitkomt dan is de machine intern kapot. Wanneer dit het geval is kun je het beste een techneut ernaar laten kijken of contact opnemen met senseo om de machine ter reparatie aan te bieden.

css.php
Koffie Basis
Logo
Enable registration in settings - general